Kamaradka mi poradila abych dala svému sinovi pribináčka smetanového dnes
sem mu ho dala nesned ho celeho ale smal se a byl spokojený co si o tom
myslíte dělám chybu samozdřejmě mu dávám i mlíčko a čaj ten
pribináček mu davam jen odpoledne
Doplňuji:
Četla jsem že od 4 měsíce se mužou dávat nějaké ovoce atd ale moje
mamka říkala že já jedla i krupici v 3 měsících i termixi a ke konci
3 měsíce jsem prej ládovala i přesnídávky a žiju:) ale nechci malému
nějak ublížit ale prej když neblinká a papka to tak je to v pořádku
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Upravil/a: misicka2310
Zajímavá 0 před 5280 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Asi nekojíte?Pribiňáček takhle malému dítěti rozhodně nedávejte,nejenže je sladký a tučný,ale je to koncentrované kravské mléko,které obsahuje neštěpené bílkoviny a zatěžuje dětský organismus.Především ledviny.Je to čistě vaše věc,ale takhle malému dítěti by ste příkrmy dávat ještě neměla.Pokud nekojíte tak v 5.měsíci začněte dopoledne nahrazovat ovocem,třeba banánem nebo meruňkami.Na půl roce přidejte trochu jogurtu.Mrkněte na jídelníčky na www.hami.nutricia.cz nebo www.vyzivadeti.cz
To má sice pravdu,že náše rodiče do nás cpali horem dolem co šlo,ale proto taky dnešní třicátníci mají častěji infarkty,národ trpí obezitou a každý druhý je alergik.Nebojte,špatně vám neradím,vystudovala jsem Nutriční terapeutku v Praze 5.května.Sama mám děti.Přečtěte si na stránkách Hami jak je to s příkrmy a nedejte na rady kamarádek ,babiček a maminek.Byť to myslí dobře.A pokud kojíte,tak kojte alespoň do půl roku a nic víc.Na sladké příkrmy si malý rychle přivykne a pak vám nebude chtít nic jiného.Zafixujte si do roka NESOLIT NESLADIT.Cukr,respektive glukoza také dětem neprospívá,ale když po 8.měsíci dáte malému jednou za čas smetánek,tak se nic neděje.
0 Nominace Nahlásit |
To je špatně. Pribiňáčka nemá dítě dostat až do roka. Do šesti měsíců má být čistě jenom kojené. Nejdříve se začíná s příkrmy ve 4 měsících a to jenom u dětí, které jsou na umělém mléku a nebo mají hlad a mléko doslova nestačí. Tvůj malý na umělém mléku co si pamatuji je, ale neměl by dostat nic jiného až do ukončenýc 4 měsíců. A od té doby má dostávat jenom jednodruhovou zeleninu, později vícedruhový příkrm, pak přidat maso, později rýži a těstoviny, potom ovoce a ovocné přesnídávky, dále zase později jogurty…
Všude na netu je spousta informací.
Třeba tady: http://www.miminko.estranky.cz/clanky/prikrmy-kojencu/prikrmy-v-praxi
Ale krupici v žádném případě. A už vůbec ne tvarohy a podobně. To smí dítě až od roku věku.
Moje máma mi taky nadiktovala, že mám udělat naší tehdy šestiměsíční malé klasickou krupicovou kaši z kravského mléka a ještě ji osladit. Ale to je špatně. I náš doktor to říkal.
Ale dělej jak uznáš za vhodné. Já bych to tedy raději neriskovala. Těch pribiňáčků se to dítě namlsá ještě dost.
0 Nominace Nahlásit |
Já vím, je to vaše dítě, vy jste máma. Napíšu svůj názor. Já sama bych dítěti pribináčka nedávala. Dceři je 10 měsíců a krmím jí nesolenýma kašema ze zeleniny a masa uvařených v páře a nastrouanám ovocem a sunarem. Jen občas jí dam, když někam jedeme Jupíka.
Starší generace mají tyto názory, v tý době se tím chlubili ( Tomáš už jí guláš s knedlíkama, dídě se má nechat pořádně vybrečet- pročistí si plíce) záleží na vás jestli se tím budete řídit.
Podle mě je kravský mlíko nepřirozená potravina.
0 Nominace Nahlásit |
3-měsíčnímu miminku bych rozhodně Pribináček nedala! Známí mě taky
přesvědčovali že můžu, ale já jsem oba kluky kojila poctivě do půl roku
a pak jsem začala s mixovanými zeleninovými polévkami, postupně jsem
začala přidávat maso, pak ovoce nebo přesnídávky, občas dětské sušenky
nebo křupky, na večeři obilné kaše. Od 1 roku už vše, ale postupně.
Mladšímu je teprve 8 měsíců a staršímu 2 roky, takže vařím pro
všechny dohromady stejná jídla, akorát polévku nesolím a malému ji
namixuju a přidám maso. Každý si ji pak na talíři dosolí. Pribináčky
atp. malému dávám jen výjimečně. Dítě do 1 roku totiž ještě není
připravené konzumovat všechno jako dospělý, má ještě nezralé orgány a
nevhodná strava by mu mohla uškodit. Dříve lidé miminka krmili vším
možným, ale dnes už se každý snaží aby děti jedly zdravě. Potvrdí ti
to každý lékař a najdeš to kdekoliv na internetu na stránkách pro
maminky, kterých je požehnaně.
To, že miminku něco chutná, ještě neznamená že je to pro něj
zdravé.
Jo a ještě musím reagovat na to vyřvávání, o kterém tu je zmínka
v jedné z odpovědí. Nechat malé miminko vyřvávat opravdu dobré není,
ale zkuste si stíhat vše okolo domácnosti a starších dětí tak, aby vám
miminko ani jednou nezaplakalo. Nejde to a běhat za dítětem pokaždé, když
se ozve, to snad dělají jenom úplní blázni. Já svoje děti občas
nechávám plakat, někdy je nechám vyřvat před spaním a četla jsem že je
to podle nové studie dobré. Samozřejmě s mírou. Ale otroky ze sebe přece
dělat nemusíme!
0
před 5278 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jsem z té starší generace. Takže- pribináček NE Mám už vnoučata ale ani mé děti takto nejedly. Na trhu je spousta přípravků pro tuto věkovou kategorii. Nedělejte si to jednodušší. Děcko má dostat co v tom kterém věku potřebuje. A ještě..... plakat nechat jen s mírou. Někdy to bohužel jinak nejde. Přeju vám i miminku at se daří.
0
před 5274 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jak staré máš dítě? Většinou se kravské mléko nahrazuje kozím. Zkus kouknut na nase-mleko.cz
Dcerka má tři měsíce, ale už zjišťuji jak budeme muset fungovat bez toho aniž by měla v jídelníčku kravskou bílkovinu. Takže nejprve budu objednávat tady to počáteční https://www.nase-mleko.cz/zbozi/kojenecke-kozi-mleko-pocatecni-nase-mleko-1-multipack-5--525g/ a pak zkusíme i ty jejich kašičky.
Tady ta značka je super. Nakupujeme teď hlavně ty jejich kaše a jsou výborné. Synovy moc chutnají a co je hlavní, tak už není osypaní tím, že jsou bez obsahu kravské bílkoviny.
Také se přikláním k názoru, že Pribiňáka v tomhle věku ne. Dětské zažívání je citlivé a lupnout mu podobnou sladkou bombu není nejlepší cesta.
K té krupici.Už jsem to nemohla dopsat.Do půl roka nedávejte malému pšeničnou mouku-piškoty,rohlíky a kaše rýžové určené pro děti od 4.měsíce.Dnešním dětem hrozí daleko víc alergie na lepek a nemusí se projevit v kojeneckém věku,ale i později v dalších letech.
Drap | 1712 | |
marci1 | 1092 | |
annas | 763 | |
quentos | 744 | |
ivzez | 715 | |
zjentek | 712 | |
iceT | 687 | |
led | 618 | |
Kepler | 540 | |
hanulka11 | 535 |
Těhotenství |
Děti a rodičovství |