Filip84

Jíte na domnělou narozeninu Jesu ben Joseph kapra?

cappuccino přišla s tím, že někdo si na oslavu domnělé narozeniny Jesu ben Joseph dává „sushi“. Dejme tomu, pro mne je tato informace novum.

Ovšem znám spoustu lidí, co si na vánoce potrpí, těžko říct, takhle z hlavy, jestli opravdu slaví narozenínu Jesu ben Joseph, nebo jsou pro ně vánoce, spíše, „svátky klidu a míru“ (nebo úplně jiné svátky, třeba sovětské vzduchoplavby a stavění stalinských vzducholodí, to je dokonale nepodstatné), nicméně slaví, mají „štědrovečerní večeři“, ale kapra nejedí; pár příkladů:

• jedí rybí fillet; to se dává i chovancům starobince, u kterých je risiko, že by s ohledem na svou „sníženou schopnost orientace“, se mohli poškodit kostí z filletu z kapra,
  • jedí smažený Schnitzel, vepřový, kuřecí, podle vkusu každýho soudruha, v obou příkladech tradiční „ruský“ bramborový salát zůstává,
  • jedí pečenou krůtu. Znám takové a Gringo původ (ani nic společného s Gringos) nemají,
  • jedí nějakou vegetariánskou / veganskou alternativu. Pamatuju si na „sejtanovýho kapra“, docela hnus to byl, seitan je nějaký lepek, totálně bez chuti a osmažený na nějakém oleji, obalený bůhví v čem, když „přidej vejce“ neexistuje, „ruský“ salát taky bez půlky věcí … Docela hnus, ale proti gustu …? 😅
  • jedí jinou rybu. To je tak: kapr je chutný jídlo, ale musí být malý (max. 2 kg živé váhy), jak je větší, je tučný a páchne po bahně. Někomu to nevadí, ale já tučný kapry třeba nerad. Z malýho kapra já uvařím polévku, s řasou, houbou, nudlí, ostrou – klasika. Velký kapr smrdí. Nejsem jediný, kdo to tak má, takže znám lidi, co volí lososa, nebo ještě nějakou jinou rybu, třeba mořskýho vlka. Jíst jinou rybu, úplně jinak upravenou, doporučuje PhDr. Karolína Hlavatá, Ph.D., tak pro věřící je to pravda, a jestli si dá některý z nich letos kapra, rozhodí se mu tím harmonie víry: https://www.vim­cojim.cz/maga­zin/clanky/o-vyzive/Moderni-a-zdrava-vanocni-vecere.-Jak-uspokojit-chute-kazdeho__s10010x1­9040.html

Já na narozeninu domněnky obvykle vařím 돼지고기찌개 (https://www.ma­angchi.com/re­cipe/dwaejigo­gi-jjigae) z boku z divokýho prasete. Důvodem není narozenina domněnky, důvodem je ta skutečnost, že v nejmenovaném supermarketu, který také prodává Lidl brandované věci, prodávají bok z divočáka za rozumný peníz.

Pak mi bývalka vařila „vánoční pudding“. Důvod byl ten, že chtěla držet vánoce a dostat do mne „tradiční“ vánoční jídlo není úplně easy. Smažený něco je ok, „ruský“ salát ok není. A protože byla hodná a chtěla, abych si to taky užil, ne, že mi bude po večeři blbě 😅, tak mi vymyslela „vánoční pudding“ (což já znám, ale je to úplně jiný jídlo). Prostě mi udělala plněný bramborový knedlik, ale uvnitř nebylo mletý maso, leč „pudding“, tj. obsah krvavýho jelita. Uvařila k tomu zelí a hotovo. Což jsem, samozřejmě, dlabal, jak kdyby nebylo žádný zejtra! 😂

Co jíte na „štědrovečerní večeři“ vy? Já, teda, většinou to, co mám s sebou v práci. A je to úplně normální jídlo, samozřejmě, kance mám až mám volno, což bývá jak kdy.

Zdrojem obrázku je PhDr. Karolína Hlavatá, Ph. D., web vimcojim.cz, reklamace přijímá PCC (https://www.pcc.cu/), Plaza de la Revolúcion, CP 10 400, na telefon +53 7 859 30 41, v případě nedostupnosti přes mezinárodní spojovatelku v Pyongyangu na telefonním čísle +850 (2) 18 111.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? aliendrone před 2 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
Savier

Úplně jiné jídlo.

Každý rok jíme jehně.

Upravil/a: Savier

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?jirka F Nahlásit

Další odpovědi
cappuccino

Smažený Schnitzel a Kartoffelsalat.

0 Nominace Nahlásit

Drap

Úplně jiné jídlo.

Před filetem upřednostňuji smažené podkovy z kapra. Každá ryba bez ohledu na druh a zpracování je postní jídlo. A o to tady jde, to je ta tradice. Že díky rybníkářství je u nás tou rybou kapr na tom nic nemění. Tradice vznikají z chování a zvyků předků

Upravil/a: Drap

0 Nominace Nahlásit

Pepa25

Smažený karp a Kartoffelsalat.

My konzervativci ctíme tradice, ať to stojí, co to stojí!

0 Nominace Nahlásit

Tonda Káňa

Normální běžné jídlo.

Tohle není Zpovědnice, tak si tady nevylévej srdce 🤪🤪🤪

0 Nominace Nahlásit

aliendrone

Smažený Schnitzel a Kartoffelsalat.

Zprvu jsem ani nechtěl reagovat, bo na tom nevidím nic, co by stálo za řeč. Prostě klasika (rodinná tradice) – chlapi v rodině jako hlavní chod baští řízečky z prasátka a kuřátka, baby kapří podkovy. Obě skupiny s brsalátem. I pobliffky jsou genderově předurčeny – rybí smrad pro baby a hovězí vývar s játrovými knedlíčky pro chlapy. To je jen základ, Vánoce mají pod palcem baby a podle toho to i VELMI opulentně vypadá. Organizace/lo­gistika? Plán Barbarossa proti tomu byl sudoku pro předškoláky. A v praxi si to jistě dokážeš představit, když několik bab začne zároveň MYSLET/plánovat a VELET. 😮 😁

Letos to mám easy (jsem zproštěn tradiční chlapské role „děffky pro všechno, na co se zapomnělo“). Snad jen jediný mírný zádrhel jsem řešil – a to byly spekulace o tom, že bych měl dlabat něco zdravějšího/di­etního. Stačilo ale jen mírně zabublat a hned veškerá diskuze skončila. Ostatně Vánoce jsou jen jednou do roka a CO by ze života člověk měl, kdyby na slovo poslouchal doktory? 😉

Proč ale reaguji na věc, která stejně nikoho nezajímá? Prostě mne dostaly dosavadní ODPOVĚDI. Káňátko ne, ten jako obvykle nemá co sdělit, ale o to víc si za tím stojí. Ovšem můj oblíbenec Pepa25 – to je JINÁ liga. 😁

Přísahám, že mi chvilku HROZILO „uchechtání se xmrti“ z toho jeho „my konzervativci“, muehehehe. Šmarjá – ti libtardi (plní Pravdy a Lásky) jsou VÁŽNĚ NĚCO. 😮 Tedy JESTLI mi něco neuniklo, protože jsem nikde nezaregistroval jeho přesun z tábora liberálů (svobodomyslných, pokrokových, genderově, politicky, ekologicky, geograficky i jinak „správně“ orientovaných) do tábora zatuchlých, zkostnatělých a přežilých konzervativců (nedejbože dezolátních s „uhlíkovou stopou“)! 😉 😁 😁
A jestli to je nějaká pravdoláskařská „nová taktika“, kterou ještě neznám, tak na to JSEM ZVĚDAFF! Už se těším na novoty! 🙂

Savier>>> Doufám, že to jehně požíráš jemně! 😉

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
jirka F

Savier: To musí být náročné ho připravit.Respekt.🤩

Nový příspěvek