Nějak si nedovedu představit, že by se v konzervárnách s každou tou drobnou rybkou pižlali. Nebo jak to dělají?
https://pixabay.com/cs/ryby-m%C5%AF%C5%BEe-kovov%C3%BD-hlin%C3%ADk-kontejner-3287443/
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? dudu před 2289 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
Sardinky jsou strojově zbaveny hlav a vykuchány. Šproty konzervují vcelku, což mně osobně docela vadí. Mořské ryby usmrtí náhlá změna tlaku nebo leknou. Např. šneci se také nekuchají, ale před konzumací je nechají několik dnů hladovět a přirozeně vyčistit. Proti představě, že coby čestný host kdesi v Asii polykám kachní zárodek /nejlépe již mírně opeřený/ nebo kozí oči jsou úvahy nad zpracováním ryb banalita.
Upravil/a: dudu
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Kepler Nahlásit |
Některé ano, většina však ne. Na některých ani nenajdeš řez, kterým
by šly vnitřnosti vytáhnout. Vše se rozleží a je lehce stravitelné.
Ryby se nenechávají chcípnout, ale nechají se leknout. Je to běžný
způsob při lovu ve velkém. Některé druhy ryb, které se hodně rychle kazí
se také hned po vylovení nechávají na lodích zmrazit, nebo se uchovávají
v ledu po dobu přepravy do přístavu.
Upravil/a: Drap
0 Nominace Nahlásit |
Ne, nejsou vykuchané, navíc jsou velmi pravděpodobně chcíplé, neb na metodu usmrcování ryb pro průmyslové zpracování mi nikdo nebyl schopen s určitostí odpovědět.
Upravil/a: autacek
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1704 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 574 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |