Dlouhodobým mražením zelenina ztrácí nejen vitamíny,ale také chuť a vůmi.V dnešní době není problém koupit čerstvou zeleninu v menším množství kdykoliv,rozhodně je s ní jídlo chutnější.
0 Nominace Nahlásit |
jsou samozřejmě a když ji budeš vařit na
páře, tak je nejlépe všechny uchováš :))
Doplňuji:
http://womanonly.topzine.cz/jak-varit-v-pare-zachovejte-chut-i-vitaminy-kazdeho-jidla/
Zeleninu můžete vařit i v páře – pro uchování více vitaminů a
minerálů. Jak na to? Do hrnce nalijte asi 2 cm vody a vložte do něj
napařovací podložku. Na ni rozložte zeleninu a přikryjte pokličkou. Vodu
přiveďte k varu a vařte podle druhu zeleniny 8–15 minut. Během vaření
vyzkoušejte, zda už je měkká. Zeleninu vařte přikrytou. Pouze zelí,
kapustu a květák vařte odkryté, aby z nich unikly čpavé látky. Po
uvaření zeleninu nenechávejte ve vývaru, ale uložte ji zvlášť.
Náš tip: Mladé lístky kedlubny využijte na ozdobu salátů či zapečeného
pokrmu. Obsahují více minerálů a vitaminu C než sama kedlubna!
Upravil/a: briketka10
0 Nominace Nahlásit |
Zmrazená zelenina se často považuje jen za náhražku čerstvé. Existují však situace, kdy je nutričně mnohem cennější. Zmrazovací proces musí ale proběhnout co nejdřív po sklizni. Jen tak si zelenina zachová vysokou jakost. A to nejen nutriční, ale i chuťovou. Například zelený hrášek musí být zmrazen nejpozději do tří hodin po utržení, protože se v něm při skladování mění cukr na škrob, čímž ztrácí svoji přirozenou chuť.
http://www.novinky.cz/zena/styl/113970-zmrazena-zelenina-je-nekdy-lepsi-nez-cerstva.html
1Kdo udělil odpovědi palec? briketka10
před 3912 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Otázkou je, jaká zelenina byla hodnotně zmražena a zda v ní vůbec
nějaké vitamíny před jejím zmražením byly (z obchodů).
Zelenina se nemá vařit déle jak 15 minut, pak je to spíšezdroj
vlákniny.
Rychle podléhá zkáze a hnilobný proces nastává již hodinu po dovaření.
Tehdy se vytrácí a mění to, co v ní ještě zůstalo hodnotné.
Ideálně:
Krátce restovat, vařit, dusit.
Co nejdříve zbaštit 🙂.
Pokrm nenechávat do druhého dne.
0 Nominace Nahlásit |
V současné době je výroba mražené zeleniny na vyšší úrovni, než
kdysi. Vitamíny v ní jsou zachovány, obzvláště u prémiových
výrobců.
Podíl vitaminů je v mražené zelenině oproti dlouho skladované zelenině
vyšší.
Doplňuji:
http://www.chytrazena.cz/co-zaruci-kvalitu-mrazene-zeleniny-1438.html
Upravil/a: marci1
0
před 3912 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
již existuju metoda, původně vyvinutá pro stopy neurotik na mozek, která říká, že vitaminy naměřené v potravě nijak nesouvisí s vitaminy v těle. Úpravou potravy s měřitelným množstvím vitaminů /chlazení, zahřívání, skladování, sušení, tabletky/ se stávají pro organismus zcela nevyužitelné. Projdou – a ty víš kudy. Jedinou cestou, jak získat vitamin, je sníst něco syrového. Pokud tak činit nebudeš, dostaneš nějakou civilizační chorobu. Dobrou zprávou je, že tělo potřebuje vitaminů opravdu jen stopové množství
0
před 3912 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Taky si myslím, že to s tím mražením není úplně ideální. Nejlepší je jíst vše čerstvé, ale samozřejmě taky máme zmražené sezónní ovoce, protože přes léto to nestíháme sníst a v zimě to přijde k chuti. Nespoléháme ale na to, že je to pořád plné vitamínů, tak si přes zimu kupujeme radši vitamín C a D z https://www.senzamedical.cz/znacka/senza-medical/ .
Drap | 1712 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |