Na internetu nebo primo u zdroje v dolech nebo na salinach.
Eshop zde:
https://www.delikatnidelikatesy.cz/morska-sul/morska-sul-maldon-250g/?gclid=Cj0KCQjwka_1BRCPARIsAMlUmEpFT9Q2BePAfXYqM8OdZKtl22Z01YkGO6bOlOP1Mg8_lML7-VZwwqYaAuDnEALw_wcB
Ja si poridil nerafinovanou sul primo na salinach v jizni italii. Chutna skutecne znacne odlisne od klasicke (i morske) soli.
Upravil/a: Schluker
0 Nominace Nahlásit |
Internetový prohlížeč, vyhledávací řádek, zápis „nejodovaná sůl“, Enter – bum, celková doba úkonu cca 3 sekundy, hned první výsledek… https://fichema.cz/229-chlorid-sodny-nejodovana-sul
0 Nominace Nahlásit |
Hm, například bych jí dal přednost při nakládání zelí, jelikož jod v jodované soli je nepřátelský k bakteriím mléčného kvašení.
Kdyz to musi byt… tak treba mnou odkazovana sul je k dispozici i v globusu:
https://www.iglobus.cz/produkt/maldon-jedla-morska-sul-250g
Tak mořskou solí bych neoperoval, ta obsahuje jod už „od přírody“. Nejodované soli musí být těžené.
Nejodovana a bez jodu jsou dve rozdilne veci. Takze bych tim moc neoperovsl ;) dotaz byl na jodovanou.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |