Dobrý ( v nejbližší době prý předposlední ) slunečný den, měla bych takovou otázku ohledně soudů. Jedni naši rodinní příslušníci měli soud. My jsme jim říkali, že se odvolávají na pitomosti. Předvedli tam, co předvedli, naštvali soudce a pobavili všechny přítomné svou hloupostí. Teď se chtějí odvolávat na to, že soudce na ně mluvil arogantně a na prostistranu velice mile. A že je jasné, že jsou „domluvení“. Myslíte si, že můžou mít šanci? Podle mě akorát zase vyhodí peníze za právníka a upřímně, já být při tom jejich minulém jednání soudcem, tak je možná hned vyhodím. A ne, že je poslouchám. 🙂
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Cenobita před 2959 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Namítat podjatost soudce samozřejmě můžou. V námitce musí být uvedeno v čem spatřují důvod jeho možné podjatosti a jak jejich tvrzení může být prokázáno.
1Kdo udělil odpovědi palec? surikata001
před 2959 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Podjatost nespočívá v tom, jestli na někoho soudce mluví mile či nemile, to je stejně subjektivní hodnocení. Podstata podjatosti je ve vztazích, pokud má soudce příbuzenský nebo přátelský vztah s některou ze stran, pak je podjatý jinak ne. To co předvádějí oni příbuzní je spíše hra na sympatie a antipatie, ty nejsou předmětem podjatosti. Mě osobně není sympatický žádný soudce a to ještě neznamená, že je podjatý vůči mě.
Upravil/a: Cenobita
před 2959 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Budou sponzorovat advokáta, ten bude slibovat úspěch a po prohře sdělí, lituji nepovedlo se
před 2958 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Podjatost soudce lze prokázat jen vyjímečně. Tento vztah musí být skutečně dán, např. pouhý pocit vlastní podjatosti soudce nestačí, vždy musí být zjištěn objektivní důvod, proč lze v daném případě o jeho nepodjatosti pochybovat. Podjatost nemusí vyplývat jen z toho, že soudce může být rozhodnutím ve věci osobně dotčen na svých právech, ale také tehdy, když zde nemá přímý právní zájem a jeho vztah k ní je faktického rázu, např. jestliže veřejně projevoval své vyhraněné názory na danou konkrétní věc.
před 2942 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek