V podstatě jde o to, aby měl zákazník pocit, že pije vymačkanou
šťávu. Skutečnost je taková:
http://www.vitalia.cz/clanky/ovocne-dzusy-vite-co-pijete/
0 Nominace Nahlásit |
Fakta
100% džusy, ve srovnání s řadou sladkých nealkoholických nápojů, obsahují méně cukru, džusy obsahují zdravější fruktózu (ovocný cukr), ne sacharózu (řepný cukr). Nutričně snadněji využitelné jsou 100% džusy, které jsou před konzumací naředěny vodou v poměru např. 1:1. Džusy se konzumují pro chuť a zdraví, 100% džusy jsou stejně sladké jako ovoce !!
Trvanlivé džusy balené v kartonových obalech firmy Tetra Pak neobsahují
žádné konzervanty. Trvanlivost džusů je dosažena díky tepelnému
ošetření pasterizací (zahřátí na teplotu 95 stupňů Celsia po dobu
15 vteřin) a speciálnímu složení obalu, který zabraňuje přístupu
světla a vzduchu. Proces pasterizace se podobá domácímu procesu
zavařování či sterilizace.
Zdroj – http://www.bezkonzervantu.cz/napoje-bez-konzervantu/jak-se-vyrabi-dzusy/
3Kdo udělil odpovědi palec? dudu, elektrikář, barnajka
před 4902 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Z vymačkané šťávy např. z pomeranče se vyloučí pouze voda, tím
vznikne hustá koncentrovaná šťáva „Koncentrát“ , který se později
naředí vodou původní konzistence.
Dělá se to kvůli např. přepravě, uskladnění atd.
2Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář, barnajka
před 4902 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Fyzikálně koncentrát by měla být zahuštěná šťáva. Hustější než
přírodní.
No a z tohoto koncentrátu si mohu naředit 100 % šťávu to jest hustou jako
přírodní. Jak to ale poznáte vám obchodníci již neřeknou !!!
Koncentrát je výhodnější na skladování a přepravu. Vyžaduje ale
nějaký fyzikální proces
Nebo se to švindluje a zahušťuje se chemicky přidáváním látek – chudáci spotřebitelé. Ti to zaplatí a zbaští.
1Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář
před 4902 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |