Avatar uživatele
Lurius

Kolik masa je třeba na 1,2 l vývaru?

Dneska jsem se rozhodl že se konečně pustím do vaření a začnu hned tím co miluju, v tomhle případě pekingská sladkokyselá polévka :)

Koupil jsem balení 800g kuřecích prsních řízků, můžu použité vyvařené maso z vývaru poté použít na osmažení?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 2616 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Odpoveď byla označena jako užitečná

Použít prsní řízky na vývar je nehorázné plýtvání a ten vývar by ani nebyl dobrý. Používají se hřbety, nebo křídla. Dávám tak 30 dkg na litr, když chci zesílit, použiju natur bujón v kostce. Řízky z uvařeného masa si neumím představit, většina chuti masa je pryč. Leda bys je něčím vydatně okořenil.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Lurius Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Mc Merkurion

… brzo jsi uzavřel otázku: takže od konce: maso z vývaru se běžně používá do omáček, dá se i osmažit, ale princip osmažení je, aby se maso zatáhlo, což u u vařeného nejde, na vývar jsou nejlepší kosti, na kuřecí tvz kuřecí ořez, prsa jen uvaříš, ale vývar bude nulový … jo, v tý čínský kuchyni to tak funguje, ale to by jsi musel mít na litr vývaru aspoň kilo prsou …

před 2615 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
dubraro

Kepler:
Čínská kuchyně tak ale funguje. Maso nakrájené na kousky se povaří a je z toho vývar jako základ na polévku. Ty vyvařené kousky se pak rychle osmaží se zeleninou, kořením a dalším a je to hlavní jídlo. Polévka i jídlo se zahušťuje škrobem, ne jako u nás moukou.

před 2616 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Takhle jo, když se vývar od masa neoddělí, tak to musí být super. Předpokládám, že ta osmažená směs masa a zeleniny se nakonec vsype do toho vývaru. To by asi tak odpovídalo stylu asijských kuchyní. Přiznám se ale, že čínskou kuchyni zkouším jen občas a to si ji ještě modifikuju podle vlastní chuti.

před 2616 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek