Avatar uživatele
tom004

Krůtu můžeme rozdělit podle „druhů“ masa. Víte z kolika, a jakých, se skládá?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? hanny 2, dědapetr před 4982 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
dědapetr

Druhy masa:

Prsní svaly
Vhodné na grilování, uzení, pečení, vaření a na řízky.
Spodní stehno
Maso nejtmavší – hutnější, vhodné k uzení, k pečení i k vaření – krůtí ovar.
Horní stehno
Vykostěné s odstraněnou kůží má charakter telecího – vhodné na řízky, pečení a světlé omáčky.
Křídlo
Přechod mezi telecím a kuřecím masem. Vynikající upečené na cibuli a česneku – možnost odkostění – malá roláda.
Letky
Největší část kůže. Výborné jsou opečené nebo grilované.
Krk
Dlouhé maso, Využití v polévce, či v rizotu.
Biskup
Tučná část, Specialita pro gurmány – uzený, nebo pečený.
Krůtí játra
Pevnější než kuřecí. Vynikající jsou restovaná.
Žaludek
Pevně svalnatý – výborný do polévky nebo na guláš.
Krůta má cca 70% bílého masa a 30 tmavého masa. Jednotlivé druhy masa se od sebe liší nutriční hodnotou. Bílé maso obsahuje méně tuků a je méně kalorické

Zdroj: http://www.ma­soprominent.cz/proc-kruti-maso/o-krutim-mase.html

0 Nominace Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek