Druhy masa:
Prsní svaly
Vhodné na grilování, uzení, pečení, vaření a na řízky.
Spodní stehno
Maso nejtmavší – hutnější, vhodné k uzení, k pečení
i k vaření – krůtí ovar.
Horní stehno
Vykostěné s odstraněnou kůží má charakter telecího – vhodné na
řízky, pečení a světlé omáčky.
Křídlo
Přechod mezi telecím a kuřecím masem. Vynikající upečené na cibuli a
česneku – možnost odkostění – malá roláda.
Letky
Největší část kůže. Výborné jsou opečené nebo grilované.
Krk
Dlouhé maso, Využití v polévce, či v rizotu.
Biskup
Tučná část, Specialita pro gurmány – uzený, nebo pečený.
Krůtí játra
Pevnější než kuřecí. Vynikající jsou restovaná.
Žaludek
Pevně svalnatý – výborný do polévky nebo na guláš.
Krůta má cca 70% bílého masa a 30 tmavého masa. Jednotlivé druhy masa se
od sebe liší nutriční hodnotou. Bílé maso obsahuje méně tuků a je
méně kalorické
Zdroj: http://www.masoprominent.cz/proc-kruti-maso/o-krutim-mase.html
0 Nominace Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |