Mám pocit, že MUDr. K. Cajthamlová tvrdila v jednom ze svých pořadů na
ČT1, že žádné (opravdu minimum). Ale ryby čerstvé
Ty naložení v oleji ne.
Používájí se takové oleje, aby konzerva dloho vydržela (několik let) a
takové oleje omega 3 vůbec neobsahují nebo tak málo, že nemá smysl
konzumovat takovou konzercu (pro doplnění omega 3).
Pokud najdete konzervované ryby pouze v olivovém nebo řepkovém oleji,
doplníte i část omega 3.
Rybí konzervu si klidně dejte, ale pokud nemáte alergii na ořechy…
Zobněte raději ořechy. a čerstvou, tučnou mořskou rybu (ne z chovu).
Sardinky jsou např. . slušným zdrojem třeba vápníku.
Pro doplnění jodu by se musel sníst „vagon“ rybiček a to je ještě
otázka, z jak znečištěných moří byly rybky vyloveny… :/
Upravil/a: da ny
0
před 2296 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1704 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 574 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |