Avatar uživatele
kyselina 5

Které wasabi oříšky jsou pálivější, ty v červeném nebo zeleném těstíčku?

Prodavačka říkala, že ty zelené jsou pikantnější, ale s kámošem nám to příjde naopak. Co vy?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? anonym před 4380 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hanulka11

po zelených mi hoří pusa

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Jedla jsem zatím pouze zelené wasabi oříšky, ale nějak moc pálivé mi nepřipadaly – určitě míň než feferonky.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Damiana

Červené wasabi mi přijde jako nesmysl, vždyť ten japonský křen je zelený! Takže to musí být buď chilli anebo je to barvivo.
K otázce – každý jsme jiný. Takže to, co připadá ostré jednomu, je pro druhého jen lehce pikantní. Kdybych dala vždycky na prodavačky, tak bych hořce litovala. Ale co se mne týká – ty klasické, zelené – pálí až až.:-)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
cochee

Jinak wasabi čerstvý u nás nekoupíte, snad ve formě prášku a připravte si pořádnou hromádku peněz. To, co je v těch různých pochutinách, označených jako wasabi, je obyčejný křen rostoucí i u nás, obarvený nazeleno. Před časem jsem si koupil skleničku nějakého rakouského wasabi, drahou jak čert, ale přestože štípal, jedl jsem jej normálně lžičkou (to bych si s pravým wasabi nedovolil a to ne kvůli ceně 😉 ) a pak jsem si přečetl složení a byl jsem doma, křen, zelené barvivo a toho wasabi tam bylo nějak kolem 1%, možná i méně.

před 4380 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek