fcoop
Česnek – ukládání na zimu se osvědčilo tak, že se česnek oloupe,
nejlépe při namočení do vlažné vody, usuší a dá se do igelitových
sáčků, asi jednu hrst do sáčku a uloží do mrazáku. Kdykoliv lze vyndat
jakékoliv množství stroužků, česneku se nic nestane, když se sází na
podzim , také venku v mrazu přezimuje.(Net)
http://konzervace.ic.cz/obsah.htm
annas
Česnek vydrží do příští sklizně, když necháte u něj delší
stonky, dáte je do džbánu palicemi nahoru – vypadá jako kytice. Kdysi
jsem návod slyšela v Receptáři, vyzkoušela. Už jinak neskladuji. Česnek
takto nepáchne, takže je i ozdobou v kuchyni – dávám na kredenec.
Opravdu vydrží do další sklizně. Ale na jaře, když vezmete palici,
musíte ji rychleji spotřebovat.
zdennyve
každý rok upravuji česnek podle starého rodinného receptu,jsem s ním
velice spokojená!"půl kila tvrdých červených rajčat,30dkg oloupaného
česneku a 5dkg soli vše umeleme na masovém mlýnku a dáme do malých
skleniček,nesterilujeme!"takto upravený česnek má velké uplatnění-
jako příloha k ohřátým uzeninám,do polévek,pod maso aj.
Drap
Dobrý česnek vydrží do příští sklizně. Jinak lze sušit, mrazit,
rozmačkaný skladovat se solí. Nejlepší je stejně ale ten právě
oloupaný.