Klasická, tedy celkově všechny pod 60%. Mléčné, oříškové, bílé, karamelové atd.
Nebo, narozdíl od hořké, jsou nezdravé a nemají moc pozitivních účinků?
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, anonym před 1704 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Pozitivní účinky má hořká čokoláda od 70 % výš. Obsahuje i méně cukru než mléčná, nebo bílá. Čím, víc procent kakaa, tím méně cukru, ale i více tuků, tedy kalorií.
"Kvalitní hořká čokoláda by měla obsahovat značné množství rozpustné vlákniny a minerálů. 100 gramů hořké čokolády se 70 až 85 % kakaa obsahuje:
11 gramů vlákniny
67 % železa
58 % hořčíku
89 % mědi
98% manganu atd.
Další účinky hořké čokolády si přečtěte v odkazu.
http://eurodenik.cz/jidlo/7-pozitivnich-ucinku-horke-cokolady-na-lidsky-
Dávám si každý den jeden nebo dva čtverečky, záleží na jejich velikost.
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?quentos Nahlásit |
Klasická čokoláda je právě ta hořká. Obecně se dá říct, že čím větší obsah kakového másla a čím méně přísad, tím kvalitnější.
0 Nominace Nahlásit |
Nejhorší je bílá čokoláda. Hořká čokoláda je určitě lepší než klasická mléčná čokoláda.
Zde je článek o druzích čokolád: https://www.cokolada.cz/druhy-cokolady/
zdroj: cokolada.cz
0 Nominace Nahlásit |
Nejlepší je hořká. Mléčná už ma náhražky a poslední dobou si výrobci oblíbili plněné čokolády: v nich je minimum čokolády a náplň je ovocný nebo oříškový škrob, záleží na zvoleném aromatu.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |