Avatar uživatele
Gus_Fring

Má klasická čokoláda stejné pozitivní účinky jako hořká?

Klasická, tedy celkově všechny pod 60%. Mléčné, oříškové, bílé, karamelové atd.

Nebo, narozdíl od hořké, jsou nezdravé a nemají moc pozitivních účinků?

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, anonym před 1704 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Pozitivní účinky má hořká čokoláda od 70 % výš. Obsahuje i méně cukru než mléčná, nebo bílá. Čím, víc procent kakaa, tím méně cukru, ale i více tuků, tedy kalorií.

"Kvalitní hořká čokoláda by měla obsahovat značné množství rozpustné vlákniny a minerálů. 100 gramů hořké čokolády se 70 až 85 % kakaa obsahuje:

11 gramů vlákniny
67 % železa
58 % hořčíku
89 % mědi
98% manganu atd.

Další účinky hořké čokolády si přečtěte v odkazu.
http://eurode­nik.cz/jidlo/7-pozitivnich-ucinku-horke-cokolady-na-lidsky-

Dávám si každý den jeden nebo dva čtverečky, záleží na jejich velikost.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?quentos Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Klasická čokoláda je právě ta hořká. Obecně se dá říct, že čím větší obsah kakového másla a čím méně přísad, tím kvalitnější.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Rokio

Nejhorší je bílá čokoláda. Hořká čokoláda je určitě lepší než klasická mléčná čokoláda.

Zde je článek o druzích čokolád: https://www.co­kolada.cz/dru­hy-cokolady/
zdroj: cokolada.cz

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Ametyst

Nejlepší je hořká. Mléčná už ma náhražky a poslední dobou si výrobci oblíbili plněné čokolády: v nich je minimum čokolády a náplň je ovocný nebo oříškový škrob, záleží na zvoleném aromatu.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek