Avatar uživatele
anonym

mám nadúrodu paprik, prosím, poraďte Váš osvědčený recept, popř.zkušenosti s uchováním-mražení, steril.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? johana 56 před 4866 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
terry

Já papriky steriluji buď jako lečo s rajskými a cibulí.
Nebo nakrájené na proužky a také vcelku – plněné zelím.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
tom004

Těch možností,je spousta.

http://www.nej-recepty.cz/de­tail/papriky-ve-vlastni-stave-38-01130.php

http://erecep­ty.ic.cz/cate­gory/konzerva­ce-ovoce-zeleniny-a-masa/

http://www.va­rimerecepty.cz/ca­lamada-z-okurekpapriky-a-cibule

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
uznevim8

Já bych je od vas koupila. Neni nad to mit cerstvou zeleninu ze zahrady a kam se hrabe ta kupovana. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
johana 56

Čalamáda

1 1/4 l vody
3 3/4 h.sklenice octa
25 dkg cukru
3 kg papriky
3 kg cibule
1 Deko
5 bobkových listů
5 kuliček nového koření
5 hřebíčků

Nakrájenou papriku a cibuli zalijeme nálevem,promíchá­me,necháme 1/2 hodiny odstát.Plníme do sklenic,sterilujeme 8–10minut při 80°.Do mrazáku papriky plním sekanou.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
elektrikář

Jdou sterilizovat ve slaném nálevu z vybranýn jaderníkem zasunutým do sebe na příptavu plněných paprik.Já je plním nakrouhaným a prosoleným zelím.A jednou feferonkou, v nálevu deko žívotabudič po flámu jak víno. Nejrůznější čalamády a saláty.Já jsem dělal 1 kg paprik 1 kg rajčat a 20 deka cibule mírně podlejt a svařit. zelenina zmněkne a dá se dobře plnit do sklenic. Po sterilizaci jde používat jako základ na lečo. salát, nebo základ na omáčku.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek