Avatar uživatele
anonym

Jaký je váš recept na čalamádu?

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, zjentek před 2912 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
zjentek

Ale který? Co máš rád?
Tak nikdy neurazíš krouhaným zelím, když do něj přikrájíš přiměřeně cibule, různě berevný papriky a nastrouháš tam něco mrkve.
Mělo by se to také přiměřeně zakapat olejem a eventuálně přidat hořčičný semeno (možno drtit v hmoždíři) a je jedno, jaký barvy. Kupř. z červené hořčice ale v závěru vyjde úplně jiná čelamáda, než z hořčice bílé.
Tuto směs nech uležet v míse, nejlépe 24hod.
Nakonec, před plněním do sklenic, si to dle chuti dochutíš. K tomu ti dopomáhej ocet (na trhu je pestrá paleta), cukr (stévie, med, javorsirup…) a dle chuti sůl a nebo vůbec ne.
Půl litru octa taky nahradíš deseti většími citrony.
Steriluj 25min při 85°C.
Kombinuj a z výše popsanýho vytvoříš min. 10 variací výtečných čulamád.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek