Avatar uživatele
WeeBear

„Med na pečení“ – co to je?

Poprvé jsem ho začala vídat před Vánoci v obchodech, ale sem tam ho vídám stále.. Čím se líší od medu, jako takového, pokud to někdo ví(když pomineme podstatně nižší cenu)? Je to jen třeba nějaká snížená jakost klasického medu, nebo to s medem vlastně nemá ani nic společného? Už déle mi to vrtá hlavou, tak pokud by někdo věděl, tak se prosím podělte. Děkuji moc za každou odpověď.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? iceT, johana 56, hanny 2, Illines, veruska před 4630 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
RQLM

omluvte prosím mou prostořekost, ale „med na pečení“, „med na vaření“ apod. jsou sračky! O:-)
je to odpornost jak chuťová, tak složením, … cukr s medovým aroma

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
iceT

"Med na vaření, pečení 900g

Med pekařský. Jde o med buď květový nebo medovicový, případně směs různých druhů medu, který pochází ze starší sklizně. Jedná se samozřejmě o přírodní med, ale o II. jakostní třídu."

Odkaz tady
http://www.jsgmed­.cz/cz/produk­ty-med-marmelady/?med-na-vareni-peceni-900g-m29

http://www.bez­pecnostpotravin­.cz/pekarsky-med-patri-do-peceni.aspx

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
michael69

Je to obchodnický trik,jak vytahnout z lidí peníze a nemít strach,že budete napadeni ČOI.Přiznám se,ač jsem včelař,že nevím složení,ale už jen název vypovídá o tom,že je snaha obejít normy a stav takového medu neodpovídá běžným normám pro včelí med.Patrně jde o směs medů ze všech koutů planety a zahřátých na vysokou teplotu aby se snadněji spojily.Tím dojde k degradaci enzymatické složky,zvýší se hodnoty HMF,atd.Nepřek­vapilo by mne,kdyby byl nastaven umělou složkou (sirup) jak se to občas nezákonně děje u některých výrobců a dovozců.Předpo­kladem je,že tím ,že je to označeno jako med pro pečení,nemusí odpovídat standartní kvalitě včelího medu.Tomu také odpovídá cena.Může jít o nějaký „odpad“ či „přebytek“ kdesi odkudsi.
Je fakt,že pečením se med tou vysokou teplotou vlastně také znehodnotí,ale pokud se jedná o pravý včelí med,tvoří ho jednoduché lehce stravitelné cukry,což se nastaveném medu nedá říci.To můžete rovnou sladit bílým cukrem.Pro přímou konzumaci bych ho nebral.Doporučuji koupit od včelaře.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Mapel

I pro med jsou předepsány parametry. Hlavním paranetrem je obsah vody. Pokud tyto parametry med nesplňuje a je třeba mírně zkvašený (velký obsah vody) je prodávám jako pekařský. Lidově řečeno je to druhá jakost. Do této kategorie je zařazen i med z neznámých zdrojů a měl by být tepelně zpracován. Tímto se právě likvidují případné baktérie, ale i zdravé látky v medu. Pravý med konzumuji bez tepelné úpravy a nemusím se obávat střevních potíží.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek