Taky Vám po několika málo dnech zčerná mrkev? a to ji mám uloženou
v poměrně dost tmavé a chladné špíži. Dříve si člověk koupil
kořenovou zeleninu a měl ji doma klidně i měsíc, než ji spotřeboval.
Dnes je po týdnu už tak eklhaft, že ji často vyhazuju.
Poradí někdo, jak uchovat mrkev v bytě, aby vydržela?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? petka, annas, Jikra, IK před 4628 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Nestane, poněvadž zeleninu kupuji jen pro okamžitou spotřebu.
Ta zelenina je dnes hned z několika důvodů nekvalitní a podléhá rychlé
zkáze ☹. Jediná možnost, jak už bylo řečeno, je pak zmrazení.
0 Nominace Nahlásit |
Předpokládám,že chyba je už ve způsobu uskladnění před vyskladněním do prodeje.A malospotřebitel to už doma nezachrání.Je zajímavé,že když jsme zakoupili tzv.krmnou mrkev v pytlích -režných pro koníky,vydržela volně ložená v dřevěných bednách ve stáji až donedávna.Snad by vydržela i déle,ale ukázalo se jí být málo…:D
0 Nominace Nahlásit |
Vadí mi když vyschne, takže ji dám do vody, nebo igelitu. Ve vodě
nečerná, ale některé části se mohou začít rozpadat a pak ji ráda
vyhodím, nevydrží také víc jak týden, ale když je zdravá tak je mnohem
chutnější.
Rozdíl mezi mrkví v igelitu a mrkví volně v lednici je patrný, volně
ložená se nedá ani oškrábat, je z ní guma, v igelitu může zčernat,
ale celkový stav je lepší, ve vodě se z ní vyluhují různé nepříjemné
pachutě jako hořkost i když předpokládám že i ztrácí nějaké
výživné látky, pořád mi chutná nejvíce. Nesmí se nechat dlouho (max.
týden) když začne pěnit je zřejmé že nebyla všechna zdravá a kontroluji
která se začala rozpadat a gumovatět, samozřejmě že musí být ve všech
případech v lednici můj špajzík zvládne jen mrkev dodanou rovnou
z pole.
0 Nominace Nahlásit |
Mě mrkev dlouho doma nevydrží,jelikož si můj přítel nastrohuhá a sní.Pokud chci,aby mi vydržela,tak ji nakrájím na kostičky i s petrželí a celerem,promíchám,nacpu do krabiček a uložím do mrazáku,aspoň mám na chvíli zásobu do polívky.
1Kdo udělil odpovědi palec? briketka10
před 4628 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Taky :(.
Zkouším ji uskladňovat různě, ale po týdnu ji vyhazuji.
0
před 4628 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jo, ale po zkušenostech ji dáváme do mražáku, ale předem si ji nastrouhám podle toho, na co ji potřebuji. Uskladňuji tak veškerou zeleninu. Např. do polévky si v době, kdy je levná nastrouhám směs a dávám ji do salámových silonových střev / levné v papírnictví/, a pak jen odkrajuji. Ovšem ta mražená nelze pak jiý použít na čerstvé zeleninové saláty. Jinak na vaření je výborná.
0
před 4626 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |