Avatar uživatele
Mr.Jan

Může se v ČR stát, že si koupíme maso, které je napíchané antibiotiky?

Zajímavá 0 před 1007 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Proč by to někdo dělal? Bylo by to zbytečně drahé a bez efektu. I zvířata, která jsou léčena antibiotiky, mohou na jatka až po určité době, kdy už v těle nemohou být žádné zbytky antibiotik, Jinak jdou na nucenou porážku a to maso se pro lidi nezpracovává.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
da ny

Proč by měl někdo „píchal ATB“ do masa???
Do masa se „píchá“ voda, máčí/křehčí, abychom zaplatili za vyšší hmotnost masa.
Sem tam nějaký prostředek (máčení/koupel), když už je maso na odchodu….

ATB přidávali (mohli by přidat) někteří chovatelé do krmných směsí. Před lety „aféra“/zkušenost z Ústeckého kraje. V mléce a mase hovězího dobytka byla ATB (penicilinová). U konzumentů docházelo k rezistenci (přišlo se na to u jednoho chlapce. Při jeho léčbě bylo, tehdy nutné „sáhnout do státních rezerv“ (něco jako vyšší řád mezi ATB).
Říká se, že jediné, na maso chované zvíře nevezme do zobáku ATB a to by měla být krůta.

Mnohem nebezpečnější/čas­tější jsou hormony v drůbežím mase (kuřata). Ty nadělají u člověka/žen i závažné zdravotní obtíže (nemoci i onko charakteru). Do masa je nikdo nepíchá. Podává se ve stravě.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek