Proč by to někdo dělal? Bylo by to zbytečně drahé a bez efektu. I zvířata, která jsou léčena antibiotiky, mohou na jatka až po určité době, kdy už v těle nemohou být žádné zbytky antibiotik, Jinak jdou na nucenou porážku a to maso se pro lidi nezpracovává.
0
před 1007 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Proč by měl někdo „píchal ATB“ do masa???
Do masa se „píchá“ voda, máčí/křehčí, abychom zaplatili za vyšší
hmotnost masa.
Sem tam nějaký prostředek (máčení/koupel), když už je maso na
odchodu….
ATB přidávali (mohli by přidat) někteří chovatelé do krmných směsí.
Před lety „aféra“/zkušenost z Ústeckého kraje. V mléce a mase
hovězího dobytka byla ATB (penicilinová). U konzumentů docházelo
k rezistenci (přišlo se na to u jednoho chlapce. Při jeho léčbě bylo,
tehdy nutné „sáhnout do státních rezerv“ (něco jako vyšší řád mezi
ATB).
Říká se, že jediné, na maso chované zvíře nevezme do zobáku ATB a to by
měla být krůta.
Mnohem nebezpečnější/častější jsou hormony v drůbežím mase (kuřata). Ty nadělají u člověka/žen i závažné zdravotní obtíže (nemoci i onko charakteru). Do masa je nikdo nepíchá. Podává se ve stravě.
0
před 1002 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1712 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |