Dobrý den, mám takový divný dotaz. Ve vlacích ČD jsou 230V zásuvky,
mohl bych si do nich zapojit přenosný gril/toustovač na kterém bych si
ogriloval třeba krkovici? Popřípadě jaký by za to byl postih?
Už jsem to hledal, ale nikde jsem to nenašel. Děkuji za odpovědi. :D
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? berankova11 před 476 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
Ryze z technického hlediska to není možné. Vím to, nejsi první, koho napadlo využít zásuvku ve vlaku k praktičtějšímu účelu, než ku placatých přístrojů dobíjení.
Mne do toho napadlo vrazit samovar, ovšem ten žere 600W, a ty zásuvky jsou konstruovány na, maximálně, 60 – 80W. V německých vagonech to bejvá napsané, na tý zásuvce, něco jako „Max. 60W“.
Takže všecko ostatní je dokonale nepodstatné: ten toastovač, nebo grill, Ti ta zásuvka neutáhne. 🤷🏽♀️
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Franta Jouda Nahlásit |
Ty zásuvky mají podle mě nižší hodnotu jištění, právě proto, aby se nedaly zneužívat pro nějaké hlouposti. Budou stačit tak pro holicí strojek, nebo nabití mobilu.
0 Nominace Nahlásit |
NE, ve vlacích (ČD) jistě nesmíš grilovat maso a to určitě ani na dřevěném uhlí a s podpalovačem.
0 Nominace Nahlásit |
Kam na ty divné dotazy/nápady chodíte?
To je opravdu z Vaší hlavinky?
Zásuvky ve vlaku slouží k dobití i napájení
Zásuvky ve vlaku jsou zkrátka samozřejmost, kterou využíváme, pokud si
chceme dobít telefon či tablet. Nebo pokud nám dochází baterie na notebooku
a my na něm potřebujeme ještě pracovat.
Při dlouhých cestách jsou funkční zásuvky nezbytnost
https://androidaplikace.cz/index.php/2020/06/zasuvky-ve-vlaku/
Dříve vylo možné se v unývárně, na WC, v lůžkových vozech oholit el.
strojkem (nebylo co napájet – MT, NTB).
Spíš je mi s podivem, že byste si kvůli grilování hodlal zaplatit
celý oddíl (pro 6 až 8 lidí) či vagon. Přece byste nebyl tak bezohledný
sobec vůči spolucestujícím. 😉
S vegany a vegetariány by to seklo, nebo by Vám dali přednášku a
kázání.
Pro zbytek byste musel mít dostatek krkovičky, abyste mohl nabídnout., jestli
nejste lakomec 😉
Možná se jen nudíte a vtipkujete. Jinak bych si mohla myslet, že byste měl
změnit prášky 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Na vaši otázku odpovídají provozní řády Českých drah, konkrétně část o „Dopravě osob, zavazadel a zásilek“.
Ve vlaku nesmíte používat žádné přístroje, které by mohly představovat nebezpečí pro ostatní cestující nebo znehodnocovat vozidla nebo zavazadla. Grilování by obecně odpovídalo oběma těmto kategoriím -nerovnoměrné zatížení elektrické sítě by mohlo způsobit poškození, a samozřejmě, otevřený oheň či horké rošty by mohlo představovat značné nebezpečí.
Navíc, i kdyby tato pravidla nebyla tak jednoznačná, pravděpodobně by vám to zaměstnanci ČD zamítli z důvodů bezpečnosti.
Pokud byste se přesto pokusil o takový krok, mohlo by dojít k vykázání z vlaku bez náhrady nebo k pokutě. Celkově tak, doporučovala bych vám raději připravit jídlo předem nebo využít restaurační vozy.
0
před 476 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Dany: Jestli by to „[s] vegany a vegetariány by to seklo“, tak to bych grilloval taky. A ne, přednášku by nedali, takovou držkovou by neustáli. 😈😂
Jediný vagon, kde by bylo možné využít zásuvku k vyššímu zatížení, je Bymee před Reko, protože Bymee, originál z Bautzenu, má dvě zásuvky, které jsou ale pod napětím jenom tehdy, pokud je vlak připojen z vnějšku, kabelem, k zásuvce na 230V a slouží k úklidu vozu.
Takže bys si musel objednat vlastní vagon Bymee, nechat si ho někde na nádraží postavit a zapojit, udělat tousty, nebo ugrillovat maso, pak vagon odpojit, našibovat na vlak a pokračovat v jízdě.
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |