Mám speciální propichovátko na skořápky, které se musí aplikovat na oblejší straně vejce, kde je vzduchová bublina. Ve vařící vodě takto skořápka nikdy nepraskne. Zatím jsem ještě neměl odvahu to vyzkoušet, protože explodující vajíčko prý nadělá pěkný bordel.
Zajímavá 0 před 1635 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Mám vyzkoušené, že ve skořápce to není možné. Někdy je připravuji v porcelánové misce – je to rychlovka. Přidám kapku oleje, osolím a vlním.
Můžete je ale uvařit na měkko, na tvrdo i jako omeletu. Záleží na délce vlnění – musíte vyzkoušet. Dávám na poloviční výkon asi minutu, pak vejce promíchám a podle hustoty přidám.
Ale žloutek se musí dobře propíchat, nebo promíchat. Jinak skončí na stěnách trouby.
0 Nominace Nahlásit |
Aby vajíčko neprasklo netřeba propichovat. Vejce nesmí mít ani náznak prasknutí, nechat vejce k vaření asitak půl hodiny temperovat za pokojové teploty, aby nedošlo k tepelnému šoku a osolit vodu stačí. Ale do MW bych to neriskoval ani propíchnutý… Myslím, že ten otvor by byl příliš malý vzhledem k prudkosti ohřevu. Je třeba si uvědomit, že při vaření ve vodě dochází k ohřevu z venčí dovnitř, kdežto u MW rovnoměrně, nebo spíše zevnitř ven. To v souvislosti s rychlostí ohřevu bude mít vliv na vývin vnitřních tlaků.
0 Nominace Nahlásit |
Edison: zvláštní teorie, domnívám se, že k explozi dochází vývinem vodních par bez ohledu na způsob ohřevu. Je ale možné, že malá dírka to nemusí stíhat. Zvolím zpočátku menší intenzitu, abych neměl z vajca raketu.
No při ohřevu ve vodě se přenáší teplo z vody smětem dovnitř. Kdžto z principu MW se začne vejce ořívat jakoby zevnitř.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |