Dobrý večer,
já bych se rád naučil anglicky, protože když se kolem sebe podívám, tak angličtina už vládne světu, je všude, a proto bych se jí chtěl naučit. Taky bych se chtěk trošku blýskout před synem. Už jsem si koupil dvě učebnice pro samouky i s CD nahrávkami a začal jsem, ale už mi to do hlavy neleze, už je mi 54 let, nikdy jsem na jazyky nebyl talent. Myslíte si, že mám nějakou šanci se to naučit, nebo to mám rovnou vzdát? Chtěl bych se naučit aspoň na úroveň B2. Máte nějaké postřehy?
Standa Macík
Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? paul1, orwell, Malvína, Ametyst před 692 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Mám postřehy ohledně věku. 🙂 Je čím dál těžší uložit si do
paměti nová slovíčka a gramatiku ve věku 50+. Obvykle čerpám z toho, co
jsem se snadno naučila v mládí. Odhadem dobrat se v jazycích stejného
cíle jako zamlada trvá asi 4× až 5× déle: to znamená velké časové
nasazení a každodenní píli. Učení se denodenně. Náramně pomůže
motivace, proč se učím.
Good luck!
0 Nominace Nahlásit |
ANO, MÁ.
Upravil/a: quentos
3Kdo udělil odpovědi palec? paul1, Hansel, Standa Macík
před 692 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Šance je vždy a podle mne se může naučit každý. Hlavně nezačínat s gramatikou, to odradí. Učit se jako se učí dítě. Nejdřív dlouho jen poslouchá, potom začíná mluvit, potom se učí číst a až potom gramaitka. Mně je 82+ a teď to zkouším s francouzštinou, moc krásná řeč Gérard Philippe, Gilbert Bécaud atd.). Ono možná nejde tak o to, aby se člověk něco naučil, ale o to, že používá při učení stále nové slova a to je pro procvičování mozku velmi důležité, vznikají při tom nová spojení.
0 Nominace Nahlásit |
Vše je otázka fungující paměti. Určité vlohy pro učení cizích jazyků jsou též na místě.
Upravil/a: elkon
0 Nominace Nahlásit |
Jako samouk se jazyk nemuzes naucit kvalitne. Je potreba mluvit a mluvit a
mit nekoho, kdo te bude opravovat.
Ale dej se do toho, nikdy neni pozde!
0 Nominace Nahlásit |
Samozřejmě, že má, existují však výjimky, například Ty. Kde není, ani smrt nebere.
0
před 692 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Věřím, že ano, i když to bude těžší. Pokud se Vám to povede
udržet v rovině „zábava, kroužek“ mohlo by to jít. Pokud to padne do
kategorie „musím“ bude to na ho…
(můj osobní názor, zkušenost zatím nemám)
0
před 692 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Paul1: Tomu říkám aktivní stáří. Jsi výborný. Já mám teď cukání podívat se na hebrejštinu. Inspiroval mě seriál “ Fauda” , který je opravdu z jiného těsta.
annas | 5284 | |
Kepler | 2867 | |
Drap | 2620 | |
quentos | 1803 | |
mosoj | 1594 | |
marci1 | 1356 | |
led | 1345 | |
aliendrone | 1172 | |
zjentek | 1059 | |
Kelt | 1003 |
Astronomie |
Fyzika |