Dobrý den,
prosím vás,měl bych tímto otázku.Zaměstnavatel (rakouská spediční
firma ),po mě žádá a chce soudní cestou vymáhat náhradu škody ve výši
4.tis. euro,za údajně nesplněnou přepravu,kdy jsem z vážných důvodů po
domluvě s dispečerem kamion odstavil v Praze na pobočce a jel ke svému
lékaři.Dodnes jsem ve stavu nemocných a navíc mě firma sice poslala
výplatnici,ale peníze mi nepošlou.Navíc nemám podepsanou hmotnou
odpovědnost a údajně jsem odstavil nabourané auto.Je vůbec možné se proti
takovýmto praktikám bránit?
Doplňuji:
Zaměstnavatelem je česká firma,jedná se o firmu LKW Augustin
s.r.o Praha 5
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 5329 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Podle mého Vás firma nemůže žalovat za ušlý zisk,jelikož jste byl v pracovní neschopnosti. Píšete,že jste kamion odstavil na pobočce,sežeňte si svědky,kteří potvrdí v jakém byl vůz stavu. Firmu písemně vyzvěte,aby Vám uhradila dlužnou částku na výplatě. Pokud tak neučiní,dejte je k soudu Vy.
Pročtěte si toto:
http://www.pravnik.cz/uplna-zneni/uz-133.html
0 Nominace Nahlásit |
Pokud je zaměstnavatel zahraniční subjekt (nikoli česká firma se zahrniční majetkovou účastí), tak vám nejspíš nezbyde nic jiného než si najmout advokáta, který bude znalý rakouského práva.
Pokud je vaším zaměstnavatelem tuzemská firma (zahraniční majetková účast není rozhodující), tak postupujte jak vám radí např. kropitko…
0 Nominace Nahlásit |
Ludvíku, na správnou radu je málo informací, páč „z vážných důvodů“ to hodnotíte vy!
„domluvě s dispečerem kamion odstavil“ dispečer Vám to
dosvědčí?
Pak je to OK, nějak to můžete dokázat!
0 Nominace Nahlásit |
nechat postavený majetek někde bez dozoru,třeba i ze zbožím,je trestuhodné,a pokud nedošlo ke smrtelné nehodě,což ne,když píšete,bylo vaší poviností zajistit dokončení dopravy,v této vaší bezohlednosti vám může pomoci jen záznam hovoru s dispečerem,pokud to soud uzná.zaleží jak velkou škodu firma vykáže,jen pochybuji,že byste někde nechal pohozený svůj majetek bez dozorum to byste se asi také bránil
0
před 5329 dny
|
0 Nominace Nahlásit |