cappuccino

Nahradi sushi vanocniho kapra?

V mnoha rodinach se na vanoce neji tradicni kapr. Ne kazdy ho ma rad. Nekdo ho nahradi rizkem, lososem, klobasou a v posledni dobe je trendem sushi. Sushi je v posledni natolik popularni, ze za par let muze pozmenit ceske vanocni tradice.
Bude to novy trend?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Savier před 2 dny Sledovat Nahlásit

Odpovědi
Drap

Ne, nebude

0 Nominace Nahlásit

Filip84

Ne, 外人 nejedí 寿司, 外人 si myslí, že jedí 寿司.

外人 by 寿司 nechutnalo. To samé platí, pokud uvařím korejské jídlo: nechutná jim, je na ně moc ostré, moc „paprikové“, moc něco.

Byl jsem jednou v „sushi“ hospodě. Nerozuměl jsem tam ničemu:

1. já tam nejsem od toho, abych si z nějakého menu vybíral, kterou rolku dostanu. 寿司 je přesně dané menu, jí se v přesně daném pořadí, přesně daným způsobem. To menu může být základní, může být ale velice rozsáhle – jenže jsme u toho, spoustu věcí by naši strávníci nesnědli.
  2. Nemá smysl jít do „sushi“ hospody, protože Evropané tam předvádí úplné prasečiny, že kdyby je prováděli za 徳川時代, tak by jim byla – prostě a jednoduše – useknuta hlava, tím by byl problém vyřešen, harmonie obnovena. Utírají si do ručníku rypák. 🤦‍♀️ Neumí žrát hůlkama. 🤦‍♀️🤦‍♀️ Polévku žerou lžící. 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Rolky máčí ve všem možném a nemožném – to tam mohou rovnou namáčet gumový medvídky a kuchař se nemusí namáhat. 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
  3. Proč se hospoda tváří japonsky, když personál nerozumí ani základní fraseologii? 🤪😂

Takže: pokud si koupí na večeři krabičku „sushi“, stejně budou ládovat „sushi“, nikdy 寿司. Jsou na to moc komplikovaní, individualističtí, neocení jednoduchost.

Proto se z pojídání 寿司 nikdy „nová tradice“ nestane. Evropané 寿司 nejedí.

Upravil/a: Filip84

0 Nominace Nahlásit

Kelt

První myšlenka, která mi naskočila, když jsem si přečetl tvou otázku, byla tato. Je to projev bývalého prezidenta Antonína Zápotockého, najdeš to na internetu. A je tam přibližně toto. Ježíšek nám zestárnul, má dlouhé vousy a stal se z něho Děda Mráz.

0 Nominace Nahlásit

Tonda Káňa

Ne. Ledaže nás obsadí Čína.

0 Nominace Nahlásit

elkon

Syrová ryba nikdy nemůže nahradit smažený řízek (ať je z jakéhokoli masa).

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
cappuccino

Spousta dnesnich pubertaku ale kupodivu sushi (nebo to, co se u nas za sushi vydava) vyhledava.

Tonda Káňa

Nejen puberťáků, asijská kuchyně je obecně populární. Navíc, lepší asi suhsi, než burger, ne? (ze zdravotního hlediska).

Já si dám ale radši ten burger, teda 😁

Filip84

Je to hotové v krabičce, rychlé, dobře to doplňuje pizzu a burger – nic jiného oni nežerou! 😂 (S nadsázkou, samozřejmě!)

Nový příspěvek