Nemůžu nikde sehnat tuk na výrobu dortových krémů značky Visa. Prý
už se nevyrábí a (snad) ho nahradila Helia – jen se přejmenoval. Máte
s Heliou nějakou zkušenost?
Doplňuji:
A nějaká osobní zkušenost?
ad manon: Já věděla, že někdo přimastí s máslem 😁 Nejde o to, že je máslo pochopitelně chuťově lepší (taky jak které a co je to dneska máslo…:-), ale Visa měla jiné vlastnosti – co do trvanlivosti a pevnosti krému. Nebyla určena do těsta, ale pouze na krémy a myslím i polevy. Jde o to, jestli je právě Helia nová Visa.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? annas, vagra, manon, aramah, johana 56, anonym před 4405 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Ad Damiana. Díky za novou informaci. Tento tuk neznám., hledala jsem.
Naše oblíbené tuky na pečení mají své věrné zákaznice již po
několik desetiletí!
Naše babičky je znají pod názvy Smetol, Visa a Iva. Dnes je nazýváme
Palmarin (speciálně vhodný na pečení různých druhů těsta), Helia
(speciálně vhodná pro přípravu krémů a náplní) a Cera (speciálně
vhodná pro polevy). Bez ohledu na jejich nová jména, jsou to stále stejné
kvalitní ztužené rostlinné tuky, které používá na pečení každá
zkušená hospodyně ve slovenské domácnosti a také profesionální
odborníci. Naše tuky na pečení PALMA jsou zárukou, že pro vás bude
pečení, nebo vaření chutnější a jednodušší!
http://www.palmagroup.eu/?nase-produkty-1&kategoria=tuky-na-pecenie
0 Nominace Nahlásit |
Proč nepoužít máslo? Krém z Visy nebo kteréhokoliv jiného margarínu
by stejně nebyl chutný. Visa, Hera a pod. jsou stejně vhodné spíš do
těsta než na krém – bych si myslela. Helii konkrétně neznám.
Doplňuji:
Pokud někdo tvrdí, že margarín je na krém vhodný, tak spíš v rámci
reklamy.
Upravil/a: manon
0 Nominace Nahlásit |
Rovněž děkuji za typ,Heliu neznám.
Také jsem zjistila,že Visa se zřejmě již nevyrábí.Používala jsem ji do
krému pod želatinu v kombinaci s bílým jogurtem.Zatím ani máslo či
jiný tuk se mi jako náhrada neosvědčil.
0 Nominace Nahlásit |
Nevím jestli mluvíme o té samé Vise – já ji mám uvedenou
v některých receptech třeba na cukroví. Jen namátkou jsem zkusila
ověřit, jak je to s tím použitím do těsta – našla jsem třeba:
http://search.seznam.cz/?aq=&oq=&sourceid=szn-HP&thru=&q=recept+cuktov%C3%AD+Visa
http://www.nejpeceni.cz/tuky-na-peceni-specialisti-ve-svem-odboru
Takže jak Visa tak Helia se asi používají – používaly na oboje, na těsta i krémy (já tedy ne :) ). Ale Helii neznám, tak nepomůžu. Visa byla asi mastnější než jsou jiné margaríny. V jednom receptu jsem zahlédla náhradu Visy máslem se sádlem – ale do těsta.
Díky.:-)
Tak já jsem taky ještě patrála a vypadá to, že se na stopro Visa už fakt
nevyrábí. Měla takovou zvláštní strukturu, často s ní „pracovali“
i profi cukráři, máslem se nahradit nedá (to tedy zní, co? Chtít
margarín nahradit máslem:-)))) Myslím, že byla dokonce trochu slaná…
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |