První teplý vuřt na papírovém tácku si u stánku mohli koupit návštěvníci zemské jubilejní výstavy v Praze v roce 1891. Asi do 90. let 20. století byly špekáčky poměrně kvalitní. Ale obchodní řetězce odstartovaly honbu za levnými výrobky a nejvíc to odnesl špekáček.
V poslední době se odehrává pokus o záchranu této uzenářské
lahůdky. Špekáček musí obsahovat hovězí maso, (případně telecí),
vepřové maso a slaninu, žádné sojové náhražky a drůbeží
separáty.
Vítězem testu MF Dnes se staly špekáčky u Globusu, jež si tento market
vyrábí sám. Pozoruhodné je, že stojí stejně jako nejhorší výrobky ze
všech – špekáčky z Tesca.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 11Pro koho je otázka zajímavá? anonym, panenka, Jahoda, anonym, vagra, aramah, pekynka, flodur, elektrikář, iceT, anonym před 5224 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Pani annas,moje detstvi v mych vzpominkach je spojovano s touto pochoutkou,pro dnesni mladez obycejnou veci.Vune parku a opekanych spekacku,ktera se linula na kazde pouti,skolnich vyletech je nezapomenutelna.A chut?No prave proto mladsi nechapou,byla to neskutecna dobrota! V Globusu maji opravdu nejlepsi maso a uzeniny,to jsem si sama nekolikrat overila.
0 Nominace Nahlásit |
Jelikož už jsem se velmi dávno přeorientoval na klobásy, ve kterých je
opravdu patrné maso (např. šunkové), tak problematika špekáčků jde jaksi
mimo mne.
Párky jedině osvědčené debrecínské – drůbeží (pouze sojová
imitace) ignorujeme.
Rovněž na grilování a opékání raději používám „flákotu“ –
není nad dobře opečený špíz a pokud je naložený, tak ještě lépe.
Výjimkou bývá, že občas v Makru koupím sýrové nebo pikantní grilovací
tyčky, ty jsou povedené, narozdíl těch z Billy nebo Tesca (tam fakt
prodávají předražený humus)
0 Nominace Nahlásit |
JJ, Globus mám nejblíž a špekáčky občas kupuji.
Musím potvrdit, že uzenina z Globusu je jedlá 🙂. Oproti např. Kauflandu,
to se nedá téměř jíst.
0 Nominace Nahlásit |
Snad nepředpokládate , že naše drahá soja to zlevní?Drahá používám záměrně,aby mne ještě nežaloval nějaký výrobce.A proč jsou i ty šunty tak drahé? Z čeho by se platily různé "akce a z čeho by rostly zisky?
0 Nominace Nahlásit |
Dobré dopoledne, špekáčky a hlavně atmosféra kolem jejich opékání je jedinečná a nezapomenutelná. Mám ji podobně jako jami zažitou z dětství, kdy omastek prskal do ohně a tehdy bylo fajn. Neřešili jsme starosti dospělých a užívali si kouzla přírody.
0 Nominace Nahlásit |
dobry spekacek jsem nemela ani nepamatuju.nedavno jsem koupila nejakou uzeninu s nazvem uzenka,ale zadny zazrak to nebyl.kdyz parek tak jedine vidensky se syrem nebo bez a pro jeste lepsi chut je obaluji v anglicke slanine a opekam v troube nebo na panvi.mnam!
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |