ramen z pepis eshopu. mel jsem to a mam rad palive, ale toto je pro plechove roboty, neda se to jist. zkus to.
0
před 858 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Co tak se zeptat prodavače v tom obchodě?
BTW: Správná pálivá přísada do asijských polévek se jmenuje Sriracha a ta nejsprávnější má na obalu obrázek kohouta.
0
před 858 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
dubraro: Sriracha je kyselá, nikoli ostrá (ona teda mírně pálivá je, ale ostrá vypadá jinak), protože její hlavní přísadou je ocet. Původ je, asi, možná, snad, siamský, ale dnes jsou největším producentem Američani.
Tady je to podrobněji https://www.e15.cz/magazin/sriracha-pribeh-miliardove-omacky-kterou-zna-kazdy-1381883
Recept je známý, není patentovaný nebo utajovaný. Kromě chili (jalapeňos)
a rýžového octa v něm důležitou roli hraje česnek. Ve vietnamském
supermarketu Tamda se dají najít desítky druhů omáček s názvem Sriracha,
pravá je ale jen ta s kohoutem a zeleným víčkem. Já používám
nejčastěji variantu s orlem. Je o něco pálivější než ta pravá
s kohoutem (možná jiný druh chili) a také podstatně levnější –
lahvička pravé Sriracha stojí okolo 500 Kč.
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |