Avatar uživatele
Rek71

Nemáte někdo radu, co s klobásami, když se nepovedli? Jsou málo slané a obsahují málo tučného masa. Jsou suché. Nic jim

Doplňuji:
Nic jim jinak není. Nedají se třeba zbavit střívka a zamíchat do sekané?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: Rek71

Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? anonym, johana 56, beer, briketka10, anonym, Mc Merkurion před 4294 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
tom004

Nevím kolik jich máš, ale toto docela funguje. Po obvodu je dostatečně „napíchej“ vidličkou, vlož do hrnce, rozpusť kostky sádla, hodně ho osol, a zalij tak, aby byly zcela ponořené. Teplotu nastav na 80 – 90°C a nech cca 1 – 2 hodiny „vařit“ bez poklice. Horké naskládej do sklenic a zalij horkým čistým sádlem. I po vychladnutí musí být klobásy zcela ponořené. Ještě horké zavíčkuj a ulož. Slané sádlo snadno použiješ při vaření. Nebo nakrájej dostatečné množství cibule a smaž při 100°C až cibule zhnědne. Na konec podle chuti přidej nakrájený česnek na plátky, nech vychladnout a máš špičkovou pomazánku, která se dá použít i při vaření.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Do zapékaných těstovin, francouzské brambory, rolády.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Pokud jsou již vyuzené, nic je nenapraví, snad je ohřívat ve velmi slané vodě . nevím jak by chutnala sekaná z uzených klobásek. Přidávat je do různých pokrmů je dobrá volba. Nic méně platí, že na kg masa se dává 2 dkg soli. Já osobně používám prorostlý bůček s přidáním hovězího v poměru 3/1 na spojku.Takto vyrobené klobásky se nedrolí a suché také nejsou.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Nejlepší je zavařit je do slaného nálevu (ani tak to ale zbytečně se solí nepřeháněj) a nechat v něm alespoň 14 dní „zaležet“. I uzené klobásy něco soli z té vody natáhnou. Navíc se dají potom používat bez ohřívání a jsou velice dobré. Ani to, že jsou libovější na nich nic zkazit nemůže. Právě naopak.
Garantuji Ti, že pokud jednou zavařené klobásy zkusíš, potom budeš pokaždé při jejich výrobě pamatovat i na tento způsob jejich uchování.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
beer

Škoda… zkusil bych je ale jíst nakrájené na kolečka, dají se přisolit a můžeš současně nakrájet cosi tučnějšího. Nebou zkusit uvařit v osolené vodě, případně je naložit a nezapomenout přisolit.
Jen tak pro inspiraci:
http://www.go­ogle.cz/search?q=na­kl%C3%A1dan%C3%A9+klob%C­3%A1sy&source­id=ie7&rls=com­.microsoft:cs:IE-SearchBox&ie=&o­e=&rlz=1I7ADFA_cs&re­dir_esc=&ei=VmkjUf­nTFoGktAatv4HgDg
Doplňuji:
S tou sekanou je dobrej nápad! Oloupat, nakrájet na malé kousky a přimíchat do sekané.

Upravil/a: beer

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Ovechka

Hej pošli mi je

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Rek71

Díky za rady – zkusím. I tu sekanou a dám vědět. Hoj

před 4294 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek