GM
Bažanta v půlkách prošpikuju, osolím. Na pekáči rozpustím kostičky
slaniny(nejlépe domácí špek), cibuli, na jemné kostičky nebo nudličky
kořenovou zeleninu, mohou být i houby, bobkový list, nové koření,
jalovec, promíchám, položím půlky bažanta kůžičkou nahoru, hojně
podliju červeným vínem a vývarem, za občasného polévání peču
přikryté doměkka, ke konci odkryté. K tomuto pokrmu se dá rýže jíst
docela dobře.
hanulka11
Bažanta můžeš naporcovat jako kuře dát do pekáčku osolit ,přidat
divoké koření/bobk.list, nové koření, celý pepř a cibuli nakrájet
/můžeš víc, jestli ji máš rád/ podléváš červeným vínem a pečeš.
Nakonec můžeš do omáčky zamíchat lžíci brusinkové marmelády nebo brus.
kompotu.
venkovan
Upeč ho jako kuře, ale přidej víc"divokého" koření a protože má
susší maso protáhni masem proužky slaniny (prošpikovat). Bažanta před
pečením trochu podlij, přidej trochu cibule a další zeleniny co se
přidává k pečené drůbeži a při pečeí vše co se dělá u ostatní
drůběže. Vypečnou šťávu potom přelij rýži.
Je to jednoduchý recept, ale existují složitější.