Avatar uživatele
Kepler

Ochutnali jste už někdy vodnici?

Tím samozřejmě nemyslím partnerku vodníka. Ve středověku zastupovala brambory. Jak vám chutnala?

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? marci1, Otazník123, aliendrone před 1617 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
cochee

Nevím, jestli jsem ochutnal. Možná ano, možná ne. Pletu si ji totiž s ředkví.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Otazník123

Ano, dokonce jsem si ji kdysi koupil a občas si doma pokuřoval. Oproti klasickým cigaretám je kouř příjemně chladivý, neškrábe v krku a většinou příjemně ochucen nějakou příchutí. Tabák je oproti klasickému nasycen melasou která hodně dýmí což je takový bonusový efekt a ještě umocňuje celý zážitek. Bohužel je na tom ze zdravotního hlediska vodnice několikanásobně hůře než klasické cigarety. Ochlazený kouř totiž vdechnete hlouběji do plic. Dá se to ale vyřešit různými alternativními náplněmi místo tabáku např. minerální kamínky uvolňující pouze páru. Nevýhodou také je poměrně zdlouhavé chystání dýmky (nažhavit uhlíky, nachystat tabák do korunky, sestavit celou dýmku, napustit vodu a ještě pořádně roztahat než se začne tabák pálit). Takže jsem se ji časem zbavil a příležitostně si dávám třeba v čajovně.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
marci1

Ano, ochutnala. Je to něco jako nepálivá ředkvička, nebo kedlubna. Je to dobré, ale brambory to moc nepřipomíná. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Emefej

Manželka to jí, chutná to podobně jako kedluben, brambory mi to nepřipomíná. Když jsem choval nutrie, tak jsem jim pěstoval krmnou vodnici a chutnala jim velice.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
aliendrone

Nevím, mě už tlamou proběhlo kdeco, od ropných produktů přes silné anorganické kyseliny/zásady až po pražené kukly. Navíc si kdovíproč pořád pletu takový tamto s tim tim (avokádo s mangem) a to je jen začátek. ;) :D :D
Přitom RÁD tyhle „divný věci“ požírám, od Li-či až po granátová jablka, jakmile to neznám/není mi to povědomé, HNED to MUSÍM koupit a ochutnat. Jsem zkrátka degustační DOBRODRUH, no. ;) :D :D

Faktem ale je, že nad pořádná kyselá jablka Granny Smith NENÍ, exotika má jistě svoje, ale džejbko je prostě DŽEJBKO! ;) :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dubraro

Ano, dával jsem ji do zeleninových jídel.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Kepler

Otazník: vodní dýmku jsem taky nemyslel, což je patrné z doplnění otázky.

před 1617 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

cochee: je podstatně větší než ředkev, chutná sice podobně, ale není tak pálivá. Spíš mi to připomínalo kedlubnu. V obchodech nebývá, já jsem na ni narazil jenom jednou na zlínském tržišti. Moc se to nepěstuje. Skoro exotika.

před 1617 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Emefej

V obchodech nebývá, občas se to objevuje na farmářském trhu, podobně jako tuřín. Nechutná mi ani jedno…

před 1616 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek