" Za vynálezce černé zmrzliny je považován Nick Morgenstern ze stejnojmenného newyorského zmrzlinářství. Na příkladu jeho podniku lze ukázat, kam se vývoj letní ledové pochoutky v uplynulých letech posunul.
Morgenstern jej otevřel před třemi lety a uchytil se na již dobře zavedeném trhu, v němž nabídnout jen kvalitní zmrzlinu už je skoro málo. Trend moderního pojetí lahůdky odstartoval nejméně v roce 2008, kdy se začal hojněji používat pojem řemeslná zmrzlina.
Kromě neobvyklých příchutí je důležité, aby zmrzlina dokázala zaujmout i vizuálně. O tom, co se stane populárním, může rozhodovat atraktivita i na fotografiích publikovaných mobilem na sociálních sítích, především na Instagramu. I když podle blogera Martina Kuciela alias pana Cuketky, který pozorně sleduje domácí i zahraniční food scénu, se úspěch na Instagramu a obchodní úspěch může klidně míjet. Černá zmrzlina je však celkem modelová ukázka, kdy tohle spojení funguje.
„Černá zmrzlina je určitě dobrý příklad pokrmu, který má primárně vzbudit pozornost na sociálních sítích. U černého uhlí se navíc pojí s udáváním neprokázaných zdravotních účinků – a to už je vyloženě blbost nebo spíš klamání zákazníků. V chuti a v textuře zmrzliny je to navíc jednoznačně krok zpět,“ soudí Kuciel. Naráží tak na to, že podle tvrzení některých výrobců má aktivní uhlí detoxikační účinky. atd. !
0 Nominace Nahlásit |
A nejde třeba o lékořicovou zmrzlinu? To by se pak nemusela dostat na trh odnikud, oprostě by někdo vyrobil a prodával lékořicovou zmrzlinu. (;
0 Nominace Nahlásit |
Mimo otázku
…
Kdysi jsem si dvě koupila. Jedna mi leží v mrazáku.
Je výborná, ale strašně špiní, ruce, pusu, zuby prostě vše.
Tu druhou tam mám pro „Strýčka Příhodu“ až bude vedro :)
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |