kysaného zelí tak blahodárný vliv na organismus?Konkrétně mě
zajímá schopnost vyčištění trávicího traktu.
Jaké máte vlastní zkušenosti a poznatky?Děkuji.
Doplňuji:
To zelí z té vesnice si po celou sezonu mohu koupit u nás ve večerce,to je
fakt vynikající.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 7Pro koho je otázka zajímavá? annas, vagra, Andělé, johana 56, tom004, arygnoc, Damiana před 4721 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Miluji všechny druhy zelí – nejen čerstvé, ale především kysané. Nějaké mimořádné účinky nepozoruji. Ale jím zelí především kvůli obsahu vitamínů a minerálů.
V poslední době se dostane koupit celoročně výborné kysané zelí vyráběné v jedné obci v blízkosti Olomouce – vyhrálo celostátní soutěž, pokud jde o kvalitu.
0 Nominace Nahlásit |
iba výborné.
vrelo doporučujem.
troška toho nafukovania (cca 1 deň) predsa vydržíte, nie?
0 Nominace Nahlásit |
Napsáno toho bylo již spousta. Můj organizmus si zatím dokáže sám, bez
vědy, říci o vše. No, a to zelí miluju, přijde to na mne a sežeru půl
kila jen tak 😁.
Doplňuji:
To samé dělám se zeleninou i ovocem, cca 8 kg/měsíc 😉
Upravil/a: www
0 Nominace Nahlásit |
Je to jedna z nejlepších zelenin,která je opravdu tak dobrá,jak se
o ní píše i mluví.Pamatuji si,když jsme byli děti,přišli jsme např.
s odřenými koleny,stačilo „připlácnout“ trochu kyselého
zelí.Babička s ním dokázala vyléčit mnoho úrazů i nemocí.K tomu
nějaká ta bylinka a bylo.Zelí je opravdu skvělá věc v jakékoliv
úpravě.
Doplňuji:
To zdaleka není jen subjektivní záležitost,ale zkušenost,která je
prověřena jak výzkumy,tak generacemi před námi.
http://zdrava-vyziva.abecedazdravi.cz/kysane-zeli-zazrak-ze-sudu
Upravil/a: tom004
0 Nominace Nahlásit |
Nevím. Není to jak prokázat !
To se se zde píše jsou pouze subjektivní dojmy.
0 Nominace Nahlásit |
Určitě má! Já snad každý týden mám upravené kysané zelí,někdy i syrové,piji z něj lák a musím zaklepat na dřevo(sakriš,kde mám tu palici),že nevím co je nachlazení,rýma,chřipka,angína.....
0 Nominace Nahlásit |
Jím ho hlavně proto, že mi chutná, ale prý je fakt zdravé, což mu
dává body navíc. Kysané zelí obsahuje množství užitečných
mikroorganismů a enzymů, které zlepšují trávení a vstřebávání
živin. Podporuje látkovou přeměnu, snižuje krevní tlak a zrychluje
odvádění odpadních látek z těla. Zvyšuje celkovou odolnost organismu
proti infekcím a aktivuje imunitní systém v boji proti virům a bakteriím,
proto je výbornou prevencí nachlazení. Při kvašení se v něm tvoří
izotiokyanáty – látky, které mají silné protirakovinné účinky a
pomáhají předcházet nádorovým onemocněním – hlavně jater, plic,
prsu, tlustého střeva a konečníku. Je také bohaté na vitamin C, B3, B5,
B6 a B12, minerály a stopové prvky, zejména na draslík, železo, hořčík,
zinek a fluor. Vitamin B12 (kobalamin) se v rostlinné potravě běžně
nenachází, vzniká až fermentací. Tento protistresový vitamín
blahodárně působí na nervovou soustavu a mozek a je důležitý i pro svaly
a kosti. Malá miska, asi 200 gramů tepelně neupraveného kysaného zelí,
pokryje denní potřebu vitamínu C, který je velmi důležitý pro tvorbu
hormonů a posilování imunity. A navíc podle nejnovějších výzkumů
je prý kysané zelí i účinné afrodiziakum. Což je ale zase jaksi
v rozporu s tím nadýmaním…
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1712 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |