Avatar uživatele
iceT

Opravdu má konzumace

kysaného zelí tak blahodárný vliv na organismus?Kon­krétně mě zajímá schopnost vyčištění trávicího traktu.
Jaké máte vlastní zkušenosti a poznatky?Děkuji.
Doplňuji:
To zelí z té vesnice si po celou sezonu mohu koupit u nás ve večerce,to je fakt vynikající.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: iceT

Zajímavá 7Pro koho je otázka zajímavá? annas, vagra, Andělé, johana 56, tom004, arygnoc, Damiana před 4721 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Miluji všechny druhy zelí – nejen čerstvé, ale především kysané. Nějaké mimořádné účinky nepozoruji. Ale jím zelí především kvůli obsahu vitamínů a minerálů.

V poslední době se dostane koupit celoročně výborné kysané zelí vyráběné v jedné obci v blízkosti Olomouce – vyhrálo celostátní soutěž, pokud jde o kvalitu.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
arygnoc

iba výborné.
vrelo doporučujem.

troška toho nafukovania (cca 1 deň) predsa vydržíte, nie?

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
www

Napsáno toho bylo již spousta. Můj organizmus si zatím dokáže sám, bez vědy, říci o vše. No, a to zelí miluju, přijde to na mne a sežeru půl kila jen tak 😁.
Doplňuji:
To samé dělám se zeleninou i ovocem, cca 8 kg/měsíc 😉

Upravil/a: www

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
tom004

Je to jedna z nejlepších zelenin,která je opravdu tak dobrá,jak se o ní píše i mluví.Pamatuji si,když jsme byli děti,přišli jsme např. s odřenými koleny,stačilo „připlácnout“ trochu kyselého zelí.Babička s ním dokázala vyléčit mnoho úrazů i nemocí.K tomu nějaká ta bylinka a bylo.Zelí je opravdu skvělá věc v jakékoliv úpravě.
Doplňuji:
To zdaleka není jen subjektivní záležitost,ale zkušenost,která je prověřena jak výzkumy,tak generacemi před námi.

http://zdrava-vyziva.abecedaz­dravi.cz/kysa­ne-zeli-zazrak-ze-sudu

Upravil/a: tom004

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Nevím. Není to jak prokázat !
To se se zde píše jsou pouze subjektivní dojmy.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Určitě má! Já snad každý týden mám upravené kysané zelí,někdy i syrové,piji z něj lák a musím zaklepat na dřevo(sakriš,kde mám tu palici),že nevím co je nachlazení,rý­ma,chřipka,an­gína.....

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Damiana

Jím ho hlavně proto, že mi chutná, ale prý je fakt zdravé, což mu dává body navíc. Kysané zelí obsahuje množství užitečných mikroorganismů a enzymů, které zlepšují trávení a vstřebávání živin. Podporuje látkovou přeměnu, snižuje krevní tlak a zrychluje odvádění odpadních látek z těla. Zvyšuje celkovou odolnost organismu proti infekcím a aktivuje imunitní systém v boji proti virům a bakteriím, proto je výbornou prevencí nachlazení. Při kvašení se v něm tvoří izotiokyanáty – látky, které mají silné protirakovinné účinky a pomáhají předcházet nádorovým onemocněním – hlavně jater, plic, prsu, tlustého střeva a konečníku. Je také bohaté na vitamin C, B3, B5, B6 a B12, minerály a stopové prvky, zejména na draslík, železo, hořčík, zinek a fluor. Vitamin B12 (kobalamin) se v rostlinné potravě běžně nenachází, vzniká až fermentací. Tento protistresový vitamín blahodárně působí na nervovou soustavu a mozek a je důležitý i pro svaly a kosti. Malá miska, asi 200 gramů tepelně neupraveného kysaného zelí, pokryje denní potřebu vitamínu C, který je velmi důležitý pro tvorbu hormonů a posilování imu­nity. A navíc podle nejnovějších výzkumů je prý kysané zelí i účinné afrodiziakum. Což je ale zase jaksi v rozporu s tím nadýmaním…
 

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek