Avatar uživatele
Katusa

Otázka pro zkušené kuchařky…Jak na pařížskou šlehačku?

V některých receptech se uvádí, že se do ní přidává máslo a to před šleháním, někde, že až do vyšlehané šlehačky, někde ho nepřidávají vůbec…máte s tím někdo zkušenosti?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? Elekrikář, iceT, tom004, dědapetr, suaeda před 5009 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
SajmonModer

  • 10 dkg mléčné čokolády
  • 2 dl smetany ke šlehání

Čokoládu rozvaříme ve smetaně a necháme do druhého dne v lednici.
Šleháme šlehačem na stupeň č.3. Po minutě se vždy dívám, jak to vypadá, protože dlouho nic a potom je najednou ušlehaná. Za 3 minuty je šlehačka hotová.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
dědapetr

pařížská šlehačka, 2 lžíce cukr krupice1 lžícekakao250 ml smetana ke šlehání.Ve dvou lžících smetany rozmícháme kakaový prášek.

Zbylou smetanu s cukrem přivedeme k varu, vmícháme kakaovou kašičku a stáhneme z plamene. Po vychladnutí uložíme alespoň na 12 hodin do lednice.Druhý den smetanu klasicky vyšleháme.Recept od dcery ze sešitu receptů,já ji nedělal budu muset zkusit.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Děda Louda

Bez problému použiješ hotovou ve spreji.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Lenjička

My kupujeme taky hotovou, ale v kelímku. Chutná výborně! Spreje jsou fujtajbl 😁

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Elekrikář

Máslo se přidáválo do horkého mléka když nebylo tak drahé a mixováním se dělala falešná šlehačka. pokud se přidalo kakao ,Byla pařížská. Muselo se to nechat přez noc chladit. Dávkové pomněry si už nepamatuji.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek