Jakou použít smetanu ke šlehání? Kolik %, popřípadě firma? Za
rozumnou cenu. Chci jí použít na ganache z bílé čokolády.
Dneska jsem chtěl udělat roládu a koupil jsem pařížskou šlehačku. Ona se
mi nevyšlehala!O.o Musel jsem kupovat ztuhovač. Tak prosím poraďte mi
jakou koupit.:)
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 4087 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Nejlépe 41% De luxe. Klasika je 30%. Ale nezapomeň, že musí být
důkladně vychlazená, jinak ji nevyšleháš nikdy. Totéž platí i o té
pařížské.
Dobrý fígl na skutečně pevnou šlehačku je nejen klasický ztužovač, ale
i instantní želatina od Dr. Oetkera. Ušleháš šlehačku, želatinu
zaliješ trochou vlažné vody a dobře promícháš, postupně přidáš oni
šlehačku. (Návod je na obalu.) Pak rozetřeš na moučník a dáš do chladu.
Ztuhne dokonale. Mám vyzkoušeno.
0 Nominace Nahlásit |
Šlehačka ke šlehání by měla mít alespoň 33%, čím více %, tím se lépe ušlehá.
4Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář, iceT, Sůwa, Damiana
před 4087 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |