Avatar uživatele
Nassin

Otázka pro znalce uzenářského umění. Dá se udit habrem?

Pozor! Četl jsem názory i na jiných webech, ale přál bych si i názor od vás, z tohoto webu.

Zajímavá 0 před 1330 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Dá, celkem bez problémů. Ale suché a pokud možno bez kůry. Ovšem bukovému se to nevyrovná.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
zjentek

Habr a olše je v pohodě. Jestli máš rád nakyslou a hořkou chuť – takovou tu „tříslovinku“, tak určutě při uzení nepohrdni taky ořechem, krom habru. Olše půjde zase více do barvy – barví maso na čerbeno, paráda! Pro mě je vše výše zmiňované TRPKÉ! Ale co člověk od člověka, to chuť od chuti… je to alchymie, musíš zkoušet. Někdo na ořech nedá dopustit, v porovnání s ostatním dřevem je pak machánko nebe a dudy! Pro mě je THE BEST peckovina, bo tak sem prostě naučenej. Broskvoň, slivoň, švestkoň, třešňoň – na to vše NEDÁM DOPUSTIT JÁ! (;

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Ametyst

Dá se použít habr, bez problémů. Dokonce i jiné listnáče, i když nejlepší máme bukové a dubové dřevo. Nepoužívají se jenom jehličnany.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Rilika25

Příspěvek smazán administrátorem.

před 1166 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek