Poohlížím se po nějakém tom nerezovém nádobí a zjišťuju, že velká většina je jen v provedení s kovovými uchy. Radši bych plastové. Mám totiž obavy, že při vaření se zahřívají nad únosnou míru a nechce se mi používat chňapky. Nebo jsou moje obavy liché?
Pálí hodně i ta přinýtovaná?
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 2166 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Mám nerezové hrnce se „zlatými“ uchy, musím na přenášení používat chňapku.
Později jsem koupila vyšší pánev a nižší kastrol. Mají pevné úchytky z umělé hmoty, mohu je přenést přímo.
Stejně je to i s poklicí – na hrncích je "zlatá "kovová, na těch dvou z pevné umělé hmoty. Platí totéž, co jsem napsala výš.
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
Jasně, že se zahřívají a pálí. Je to přece pořád kov a ten vede
teplo.
Přinýtováním se přece nesníží vodivost 😁.
Pálí i přinýtovaná.
Prostě hřejí a pálí všechna kovová 🙂
Upravil/a: nyjono
0 Nominace Nahlásit |
Mám jeden nerezový hrnec s „pozlacenými“ uchy a chytkou
poklice. Poklice je na konci varu teplejší, ale nepálí, ucha jak
kdy → zřejmě v závislosti na tom, jak dlouho vařím.
____
Mám radši kovová ucha, protože pak hrnec mohu použít i na
pečení.
Prý existují i hrnce s plastovými odnímatelnými uchy, ale s těmi
nemám
zkušenost. A nevím, jestli se tak vyrábějí i nerezové hrnce.
Upravil/a: ivzez
2Kdo udělil odpovědi palec? briketka10, Kepler
před 2166 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pálí!
Souhlas s annas- na nerezových hrncích a poklicích mám „zlaté“ úchyty (na poklicách i s teploměry- HEČ) a pálí to jak sviňa!
0 Nominace Nahlásit |
Teplo je do kovových „uch“ – rukojetí přenášeno tzv. vedením, Pokud ohřejete vodu na 100°C tak se přenáší nějaké teplo. Pokud ohřejete olej na 200°C a více tak se přenáší ještě více tepla. Z uvedeného je vidět, že ucha pálí úměrně tomu jak je vysoká teplota uvnitř hrnce. Plastové (bakelitové) rukojeti fungují jako izolace, ale jejich životnost není nekonečná, po čase se poškozují a upadnou. Nejhorší je pro plastové rukojeti vaření na plynu, nejlepší je vaření na elektrické plotně.
0 Nominace Nahlásit |
Jen když se v tom hrnci vaří (či smaží, peče,…)
Osobně bych volil co nejjednodušší hrnec a chňapku (i když spíš dávám
přednost utěrce)… Všechny ty přišroubované úchyty jsou jen kurvítka co
hrnec brzo pošlou do kopru.
0 Nominace Nahlásit |
Sem si myslel, že když ta ucha jsou třeba přinýtovaná, tak to vedení tepla je omezené. Ale asi ne.
Drap | 1704 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 574 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |