Avatar uživatele
kapka

Pečení buchet…

Včera jsem si udělala z mléka a droždí kvásek, chtěla jsem péct buchty. Jenže pak jsem si to rozmyslela a radši jsme jeli na výlet. Kvásek jsem dala do lednice. Dnes chci ty buchty upéct a nevím, jestli si mám udělat nový kvásek nebo mohu použít ten z lednice. Vykyne to těsto? Nerada bych to pak vyhazovala. Děkuji
Doplňuji:
Vykynulo a buchty už jsou hotový. ☺

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: kapka

Zajímavá 8Pro koho je otázka zajímavá? panenka, iceT, Andělé, Kerberus, hanulka11, hanny 2, anonym, pokazdejinak před 4915 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
panenka

Můžete použit ten z té lednice moje babička to tak taky dělá z lednice ho vždy vytáhne nechá ho chvíli v kuchyni při pokojové teplotě na lince pak ho dle postupu dodělá a upeče buchty.
Doplňuji:
ještě doplním našla jsem ti stránku kde máš taky napsáno že to takto můžeš udělat.
http://telatko­.bloguje.cz/459006-uchovani-kvasku.php

http://domaci­pekarny.dama.cz/re­cept.php?r=3483

Moje babička říká, že když se kvásek vyndá z lednice a chci ho zpracovat je dobré ho nechat ohřát na pokojovou teplotu – počkat třeba hodinu a pak ho můžu normálně použit.
Hanulko moje babička to takto dělá už roky a buchty má vždy vynikající.

Upravil/a: panenka

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
pokazdejinak

moje známá peče domácí chleba a kvásek si dlouhodobě pěstuje … udržuje ho v chladu a část vždy odebere na nový bochník, kvásek potom zase dokrmí moukou a pokračuje…

co se kvasnic do buchet týče, tak kynou i v chladu – dělám si tak těsto na pizzu – v ledničce přes noc vykyne pomaleji, ale důkladněji

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
hanulka11

tak já bych to tedy neriskla , udělala bych nový kvásek – lépe vyhodit kvásek než buchty

proto se zalévá vlažným mlékem aby droždí vyběhlo zmladilo se a pak když opět zchladne myslím, že se srazí.

nevím ......tyto kvásky jsou určené spíš k pečení chlebového těsta, ale pokud máte panenko zkušenost ,neberu vám to.....já to nezkoušela a raděj bych udělala kvásek nový

tak jsem radila jen dle sebe
Doplňuji:
tak dík za zkušenost, hlavně, že se povedly

Upravil/a: hanulka11

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
žolik

Já bych vá raději doporučila udělat nový kvásek,neni dobré ho schladit,pokazíte sibuchty nevykynou.
Doplňuji:
buťtě ráda ,kdybych to nezažila na vlastní kůži tak to nenapíšu.

Zdroj: žolík

Upravil/a: žolik

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
panenka

Jsi šikula přeji ti dobrou chut 🙂

před 4915 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
kapka

Díky. 🙂

před 4915 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek