Avatar uživatele
dust8

Po jaké době v mrazáku ztratí rybíz svoji přirozenou chuť?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 1645 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Kdy ztratí úplně svoji chuť nelze odhadnout, jedině vyzkoušet. Chuť se ztrácí pozvolna. Vydrží ti však až do příštího rybízu s nepatrně odlišnou chutí.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

Chuť a vůně se ztrácí vždycky. Například u podušených hub ve vaničkách se už po půl roce ztratila značná část. Rybíz bych ale do mrazáku nedával, mám takový dojem, že po rozmrazení bys obdržel amorfní kaši.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

Jaký rybíz? Při –18C bude i za tři roky chutnat jako rybíz. Dýl nemám odzkoušeno! Jinak černý rybíz jemně pomačkaný a smíchaný půl na půl s cukrem se NEZKAZÍ ani třeba za pět let, uchovává si vitamin a chutná furt stejně. Mně můžeš věřit, u nas na Prajzske víme, jak vše zužitkovat a nic nevyhodit… kdepak nějaký NĚMECKO woe, kaj to se na Prajzy hrabe… (;

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Edison

Keplere, zde jde pochopitelně o způsob zmražení. Pokud je dostatečně prudké a hluboké, destrukce krystalizací vody uvnitř je výrazně menší. Všimni si, že u většiny mrožáků je v návodu napsáno, že před vložením do něj na –18 by se měl mrazák na určitou dobu zapnout naplno. Teprve pak vložit potravinu a opět po několika hodiných zase stáhnout na oněch –18 Takto se dá významě odpomoci té destrukci mrazem.

před 1645 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek