Avatar uživatele
dust8

Po kolika dnech je rozleželý bramborový salát nejlepší?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 1073 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Jiří Bohumil

Podle mne je bramborový salát, myšleno vánoční -štědrovečerní, nejlepší čerstvý. Pouze mírně vychlazený před podáváním. A k tomu smažený kapřík – no mňam, už se těším.:-)
Odleželý, jeden až dva dny, jsou lepší spíše guláše.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
elkon

Nejlepší je, když je vyrobený na štědrý den ráno, ale z brambor uvařených den předem. Vyzkoušeno, děláme to tak celé roky. A máme dlouholetý, rodinný recept, který se liší od původního, čistě jednoduchého bramborového salátu. Namátkou zmíním, že obsahuje např. na kostičky nakrájený salám gothaj (nebo šunkový) a pro chuť Vorcestrovou omáčku.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
aliendrone

U nás ženský dělají brsalát 23. pozdě večer. Pak dle počasí za okno nebo do lednice (NESMÍ zamrznout). Každopádně to chce nějaký čas, aby ingredience „prostoupily“, čerstvý není tak dobrý. Důležitá je majonéza, VŽDYCKY jen absolutně čerstvá doma vyrobená! Když uděláš z kupované „pekelné Mannsky“ a zůstane ti ještě nějaký na 1.sv.v., tak už může „vodovatět“ – HNUS!

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
aliendrone

elkon>>> Šunkáček je OK (ale ne každý!), ovšem Gothaj? DNES?!? Twl MOŽNÁ tak ještě před 15ti lety, ale ten dnešní do brsalátu NESMÍ ani náhodou. :)

před 1072 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek