Podle mne je bramborový salát, myšleno vánoční -štědrovečerní,
nejlepší čerstvý. Pouze mírně vychlazený před podáváním. A k tomu
smažený kapřík – no mňam, už se těším.:-)
Odleželý, jeden až dva dny, jsou lepší spíše guláše.
0 Nominace Nahlásit |
Nejlepší je, když je vyrobený na štědrý den ráno, ale z brambor uvařených den předem. Vyzkoušeno, děláme to tak celé roky. A máme dlouholetý, rodinný recept, který se liší od původního, čistě jednoduchého bramborového salátu. Namátkou zmíním, že obsahuje např. na kostičky nakrájený salám gothaj (nebo šunkový) a pro chuť Vorcestrovou omáčku.
1Kdo udělil odpovědi palec? aliendrone
před 1104 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U nás ženský dělají brsalát 23. pozdě večer. Pak dle počasí za okno nebo do lednice (NESMÍ zamrznout). Každopádně to chce nějaký čas, aby ingredience „prostoupily“, čerstvý není tak dobrý. Důležitá je majonéza, VŽDYCKY jen absolutně čerstvá doma vyrobená! Když uděláš z kupované „pekelné Mannsky“ a zůstane ti ještě nějaký na 1.sv.v., tak už může „vodovatět“ – HNUS!
0 Nominace Nahlásit |
elkon>>> Šunkáček je OK (ale ne každý!), ovšem Gothaj? DNES?!? Twl MOŽNÁ tak ještě před 15ti lety, ale ten dnešní do brsalátu NESMÍ ani náhodou. :)
Drap | 1710 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |