Avatar uživatele
player242

Pomazánkové máslo

Vím, že je tohle už trošku starší záležitost, ale nechápu jak se ty lidi musí nudit, když zakážou (nevím ani jak starej je ten název) Pomazánkové máslo protože neobsahuje dostatek mléčného tuku.
Co si otom myslíte ?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? iceT, johana 56, hanny 2, Wang, briketka10 před 4424 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
pusinka50

Máš pravdu, už se to tu řešilo. Já mažu pouze pomazánkové máslo a vnímám ho jako „pomazánkové“ a slovo máslo mi k tomu vůbec nevadí, vím, že má málo živočišného tuku a tím jen lépe. Psala jsem tu již, že lidé si odhlasovali vstup do EU, aniž by věděli, co to bude pro nás znamenat, no a teď to tady ve všem máme i s úroky

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Natty*

Přesně moje řeč. Podle mě je lidem úplně jedno, jestli se to, co si mažou na chleba jmenuje Pomazánkové máslo nebo obyčejně Pomazánka… A navíc je mi to líto!!! Pomazánkové máslo=tak krásný název… ☹

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
elektrikář

Když to začali vyrábět tak jsem to koupil jsou to sušené mlékárenské odpady syrovátka odstředěné mléko to se dávalo do krmení pro prasata.A škrob který to drží pohromadě trochu rostlinného oleje.S máslem to nemá nic společného.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Pájo Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

To že to EU zakázala je blbost, Faktem však je .že celý název byl klamavý. S máslem to nemělo nic společného. Spíše se to mělo jmenovat pomazánkový margarín.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
hanny 2

Myslím si o tom akorát to,že v EU nemají co na práci,když řeší takové kraviny!Našly by se zajisté důležitější věci,které by měli probírat,nemyslíte?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Pájo

Souhlasím s elektrikářem.
Máslo má být máslem.
Pokud to není máslo, proč by se tomu tak mělo říkat.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Wang

Není to výmysl znuděnýho úředníka z Bruselu.
Je to pochopitelná snaha o dodržování názvů potravin bez klamání zákazníka.
Snaha o to, aby se nazývaly věci správnými názvy.
Jak k tomu příjde výrobce, který pod názvem >máslo< vám dodá mléčný výrobek patřičný kvality oproti tomu, co vám pod >pod názvem máslo< prodá něco, co je máslu na hony vzdálený.

A je jedno, jestli vám to tak chutná a už jste si zvykli, jde o princip.
Když to přeženu do extrému, tak je to jako bych vám místo kvalitní originální kávy (100% arabiky) vařil kafe z Cikorky ( http://cs.wiki­pedia.org/wiki/Ci­korka ), jako za války.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek