Avatar uživatele
Dr. Darko

Používá McDonald opravdu kvalitní 100% hovězí maso na výrobu svých burgerů?

Zajímavá 0 před 1046 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Malvína

VŠCHT opakovaně zkoumala mleté hovězí maso z největšího fastfoodového řetězce u nás, nalezla v něm pouze hovězí maso

Nezávislá studie Ústavu konzervace potravin a Ústavu biochemie a mikrobiologie z pražské VŠCHT probíhala během loňského a letošního roku. Týmy zkoumaly původ a obsah masa ve 20 nahodile odebraných vzorcích z českých restaurací McDonald‘s. „Naše výsledky ukázaly, že grilované hovězí maso v McDonald’s ob­sahuje více než 120 g masa ve 100 g výrobku, což je dáno ztrátou vody během grilování a ani v jednom ze vzorků jsme pomocí DNA analýzy nezjistili přítomnost jiného masa než hovězího,“ komentuje hlavní zjištění vedoucí projektu Ing. Jan Pivoňka, Ph. D., z Ústavu konzervace potravin.

———————-

To nejdůležitější o našem hovězím

Používáme výhradně maso z přední čtvrti skotu, které je pro přípravu burgerů ideální.
Maso do všech našich hovězích burgerů pochází z České republiky nebo z Polska.
Maso se do restaurací dodává ve zmraženém stavu, připravuje se na kontaktním grilu bez přidání oleje a po ugrilování se dochucuje pouze solí a pepřem.
Původ veškerého hovězího masa umíme dohledat až ke konkrétní farmě a ke konkrétnímu zvířeti.
Kvalita a složení našeho masa ověřeny studií VŠCHT Praha

U nás v McDonald’s si zakládáme na kvalitě v každém ohledu – od výběru dodavatelů až po přísnou kontrolu kvality našich surovin. Tu nedávno ověřila i studie Ústavu konzervace potravin Vysoké školy chemicko-technologické v Praze. Testování proběhlo v 18 pražských restauracích během 3 měsíců v roce 2018 a bylo potvrzeno doplňujícím testem na podzim 2019.

V našich burgerech je pouze 100 % masa

Studie potvrdila, že hovězí maso v našich burgerech obsahuje 100% podíl kosterní svaloviny bez přidané vody nebo jakýchkoliv jiných přísad. Jednoduše pouze maso, nic víc, nic míň.

Naše maso obsahuje také 20 % přirozeného tuku a díky správně nastavenému způsobu tepelného zpracování přichází pouze o vodu, a ne o bílkoviny či další živiny. V grilovaných hamburgerech se proto zvyšuje podíl množství masa, a tak je k přípravě 100 g tepelně opracovaného hamburgeru potřeba v průměru 130 g syrového masa.

Hovězí v Mekáči je maso čistě hovězího původu

Prostřednictvím genetické analýzy byla také ve všech vzorcích prokázána vždy pouze hovězí DNA. Burgery byly testovány i na obsah vepřového, drůbežího a koňského masa. Ve všech vzorcích negativně.

https://www.mcdo­nalds.cz/odpo­vednost-a-suroviny/hovezi-maso/

https://www.mcdo­nalds.cz/o-nas/pro-media/vscht-podrobila-opakovanym-nezavislym-testum-hovezi-maso-z-mcdonald-s/

https://www.id­nes.cz/ekonomi­ka/podniky/mcdo­nalds-ceske-maso-polske-hovezi-restaurace.A190627_115­152_ekoakcie_svob

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
_Bůh_

No já jsem v McD jednu dobu dělal, a jestli ta placka je maso, tak já jsem Mickey Mouse. Nehledě na způsob přípravy, kolikrát to maso spadlo na podlahu, a člověk to jen zvedl a vložil do housky.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Malvína

Bůh – To už je bohužel problém a svědomí každého zaměstnance. Ať se prodává co chce, když je poptávka, ale brát a podávat jídlo ze země je prasárna.

před 1046 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Ametyst

Malvíno, tleskám, to je na disertačku. Takže v McD. je svět ještě v pořádku. 🙂

před 1046 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Malvína

Haha, děkuji 🙂 Jsem jen pouhým ctrl céčkem, ctrl véčkem. Tři sekundy 🙂

před 1046 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Ametyst

Dobrý! Já stále všechno šolichám na iPadu. Ale mám radost z toho, co čtu o hovězím.

před 1046 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek