Avatar uživatele
michalds

Používáte na mazání chleba margarín, nebo máslo?

Hlasujte v anketě
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, paul1 před 1411 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

jiné

Nejvíc použivám ořechová másla, pokud se nehodí k další příloze, obyčejné máslo.

Moc mně chutnají ořechová másla křupavá – z lískových oříšků, mandlí, kešu vyzkoušela jsem i arašídové, křupavé bylo chutnější než bez kousků. Ale není to pro mě opravdu to pravé ořechové.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

jiné

Používám Floru, což je rostlinný olej rozšlehaný s vodou a emulgátory. Hlavně proto, že obsahuje nenasycené kyseliny, je tedy zdravější, má méně kalorií a dá se mazat i studený. Dnes se tomu nesprávně říká margarin, původně byl margarin vyráběn z loje a pak i z rostlinného oleje ztuženého hydrogenací. Za války byl používán jako náhražka sádla. Dnes jsou to některé rostlinné tuky na pečení.

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
aliendrone

jiné

No, já už mažu leda tak „med kolem huby“ některým babuchen a to VÝHRADNĚ když po nich „NĚCO“ chci. ;) :D :D

Jinak – máslo je máslo, to je jasný, ale protože ho syslím v lednici, tak kdo má čekat, než „povolí“, aby šlo rozumně roztírat? V tomhle mají „margaríny“ jasně navrch. Stejně preferuji taveňáky, zvláště když je přetavím a obohatím v průběhu ekšn drceným/třeným česnekem, trochou soli a pepře. MŇAMIKY! ;) :)

A když už roupama nwm co bych a cítím se jako KING KONG, tak vytáhnu domácí škavřené sádlo se škvarečky a nakrájím na to kolečka cibule. To je teprve ORGŽRASMUS! Kdepak nějaké máslo. Naštěstí mne tenhle záchvat už popadá zřídka, stejně to mám zakázáno doktorem. Je to pěkný zmetek, jakmile se zmíním, že je něco fajné, IHNED mi to zakáže! :(

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Srandista

jiné

Ochucenou Lučinu

Upravil/a: Srandista

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
EKSOT123

jiné

Tloustnu, nemažu nic, nějak jsem si odvykl. Marmeládu spíš jen dávám do jogurtu, nebo buchet. Med s máslem nebo margarínem na pečivu je sice mňam, ale vlastně teď používám tuk jen na krupičnou kaši. Spíš máslo, ale je mi to jedno. Do bramborových škubánků s mákem je dobré i sádlo.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
paul1

jiné

Povětšině margarin, ale občas i máslo, nebo sádlo (děláme si škvarky).

Upravil/a: paul1

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

jiné

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

máslo

Pouze máslo. Margarin se jedl za války a to se ještě alespoň dělal z hovězího loje. Dnes tam jsou jen rostlinné produkty nevalné chuti.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
seraphico

margarín

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
GM

máslo

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

máslo

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
quizzi

margarín

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
jirka F

jiné

Flora vede.

Upravil/a: jirka F

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Gus_Fring

jiné

Oboje, podle toho na co mám chuť. Ale margarín je zdravější.

Upravil/a: Gus_Fring

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Rilika25

Příspěvek smazán administrátorem.

před 1192 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
aliendrone

Kepler>>> „…Za války byl používán jako náhražka sádla.“ A já myslel, že MÁSLA. ;) :D

před 1413 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
annas

aliendrone,

když jsem poprvé navštívila se školním zájezdem Polsko, nepamatuji si rok. Učitelka byla průvodkyní CKM a u Baltského moře měla najít vhodné místo pro ubytování ve stanech.

Náš polský průvodce nás vždy doprovodil na snídani, předem objednanou. Poprvé jsem ochutnala místo másla nějaký umělý tuk, jen Jednou a vícekrát už ne. Raději jsem jedla suchý rohlík či chléb. Vybavuji si nepříjmenou chuť.

U nás se ještě tyto umělé tuky nepoužívaly na pazání, ale jen některé na peče

Sice to nesouvisí s „máslem“, ale připomněla jsem si, že jsme z Varšavy neměli vhodné spojení přes moravský přechod, takže jsem jeli do Lichkova, i když jízdenka platila pro jiný směr. Průvodčí jízdenku studoval, pak zakroutil hlavou a prohlásil, že Češi jsou fakt divní.

před 1412 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Možná, že jo, já si na válku už moc nepamatuju. Hlavně že to bylo mastné a že i chleba z plev líp klouzal do krku. Ale jinak: ORGŽRASMUS – to krásné slovo! A na doktory celkem kálím a jejich předepisované tabletky. Ty má svatá prostato! Žádné beta blokátory, nic nezabíralo o diabetu ani nemluvě. Na všechno nakonec stačil ostropestřec mariánský – lékař léčí, příroda uzdravuje. Už se těším, jak se na to bude tvářit doktorka. Snad mě nezabije pro velezradu.

před 1413 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
aliendrone

Kepler>>> Jasně, po válce MNOHO lidí „ztratilo paměť“ – to je notoricky známé. Bohužel pro tebe se dochovaly předválečné fotografie, které tě zachycují ještě jako začínajícího „sexchlívera“ i ty z konce války – již v hodnosti „obergruppensex­chlívera“ – závratná kariéra! ;) :D :D

Každopádně ten bodlák mne zaujal – jaké balení kupuješ? Říkám si – co to nezkusit, venkoncem na vojně jsem žral i polévky, tudíž mne nějaký dryák když už nepomůže, tak ani nepoloží. :)

před 1413 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Kupuju v lékárně jako čaj v nálevových sáčcích, nebo v tobolkách s extraktem – silymarin. Ten čaj by mohl být levnější v prodejnách se zdravou výživou. Zlepšuje jaterní testy a snižuje i glykémii. Ale na tu prostatu beru Di-prostan, který obsahuje extrakt ze slivoně africké (Pygeum africanum), spletl jsem se.

před 1412 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
aliendrone

Kepler>>> THX, zkusím, uvidíme. :)

před 1412 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek