Navazuji na odpověď da ny, slyšel jsem to i od jiných lidí. Není to jen předsudek? Já osobně rozdíl nepoznám a ani nevidím důvod, proč by měl být.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Alesh před 1592 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
U vařeného, nebo dušeného „tekutého“ jídla, polévky, omáčky
s masem a i zeleninou, podle mne, rozdíl není. Pouze je nutné většinou
promíchání a případně druhé přihřátí, pokud máš rád teplejší.
Nemusí být prohřáto rovnoměrně.
Ale promíchávat je většinou nutno i při klasickém ohřevu (snad mimo
řídké polévky z vývarů).
V těchto případech si myslím, že není rozdíl v druhu ohřevu.
„Umrtvení“ v mikrovlnce je podle mne vyloženě „blábol“.;-)
Jinak ohřev, třeba knedlíků, je rovněž lepší v páře (ale dá se i
„nouzově“ v mikrovlnce, třeba v uzavřené „mikrovlnné“ nádobě
s trochou vody).
Ohřev vařených brambor v mikrovlnce není rovněž, z chuťového hlediska,
úplně optimální, spíše nouzový, lepší je je „orestovat“ v tuku na
pánvi.
Pochopitelně ohřívaná smažená jídla (řízek, bramborák, hranolky) se
musí ohřívat, aby neutrpěly na chuti a konzistenci, zase pouze na pánvi a
na omastku, případně ve friťáku, (pokud už se tedy ohřívají).
A většinou už nikdy nejsou stejně chutná, jako čerstvě usmažená.
Zkušenosti s ohříváním různých jídel máme poměrně velké. Aby
manželka nemusela každý den vařit (není to její „hobby“), tak
upořednostňujeme vaření většího množství (občas třeba i na 3 x),
uložení v chladnici a pak prostřídáváme.
Velká úspora jak času, tak i finanční.
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Kepler Nahlásit |
Záleží co ohříváš.Třeba na polívce (vývaru) to, pokud je správně zamíchaná, tak to nepoznáš. Ale takový řízek s kaší nebo bramborem, to prostě poznat samozřejmě lze velmi dobře.
0 Nominace Nahlásit |
Podle mýho má todle záření vliv na strukturu potravin, ovšem JAK KTERÝCH! někde si ani nevšimneš, zejména u vody(;, masa, knedlu, rýže,kobzolů či pečiva. Ale už sis v mw ohříval hutnou krémovou polévku, zeleninové a různé mačky na smetaně, strouhanou zeleninu jako mrkev či kednubny, anebo tak něco? Pěkná „srajda“ z toho bude…
A vůbec se raději vůbec nevyjádřím o pizze, třeba polotovar anebo i šláfek normální, kdyby sis chtěl náhodou omikřit..
Upravil/a: zjentek
0 Nominace Nahlásit |
Já to také neumím „vysvětlit“ 😁
Od samého začátku, kdy vyběhly MW trouby, byly pro mne zklamáním.
Přidám se k uživateli Alesh, tedy nejmenší škodu cítím chuťově
u vývarových polévek. Pořádně ohřátých, kterým se výjimečně
v restauracích nevyhnu.
Zkoušela jsem to v práci s omáčkou a jinými jídly, ale raději zapnu
vařič.
Ani bramborák ohřívaný v kantýně mi nechutnal, radši ho sním
studený
(a ještě lépe domácí). Je to „jiné“, bez původní chuti, nebo
kastrůlkování.
Cítím odlišnou chuť a pokud nehltám, vytváří se po ohřátí v MW
nechutný škraloup, pokrm brzy vychladne. Prostě je to jako mrtvé … ;)
Věřím tedy i tomu, že to není příliš zdravé, to jídlo je „jako
mrtvé“.
Beru v úvahu, že některá jídla nejsou vhodná k ohřevu, ale kastrůlky
nepo pára, trouba je pro mne chutnější varianta ohřevu.
TADY JSOU POTRAVINY, KTERÉ DO MW NEPATŘÍ, oxiduje cholesterol atd. (pro
mne však žádné):
https://www.womanonly.cz/mikrovlnna-trouba-jako-dabluv-stroj-nebo-pomocnik/
Upravil/a: da ny
0 Nominace Nahlásit |
Jak u čeho.
Některý potraviny a jídla musej bejt čerstvě připravený a ohřejvaný nejsou dobrý.
Není problém si ohřát polívku nebo guláš, ale v podstatě cokoliv smaženýho se ohřejvaný jíst nedá (hranolky, řízek s „mokrou“ strouhankou, bramboráky…).
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |