Avatar uživatele
Syd

Proč je salám hořký?

Proč mají všechny suché salámy hořkou dochuť, zatímco jiné uzeniny (debrecínka, slanina, šunky, klobásy) ne?

Zajímavá 0 před 1285 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Malvína

To se mi nějak nezdá. Uzeniny mi spíš připadají přesolené, ne hořké.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Správný název je tepelně opracované trvanlivé salámy: např. Vysočina, turisťák.
Pak jsou ještě tepelně neopracované trvanlivé salámy fermentované: Herkules, Křemešník, lovečák, uherák, paprikáš, poličan aj.
Mají skutečně nahořklý ocas, ale jen když jej baštíme samotný. Pokud je na chlebíčcích nebo v salátech, tak se to ztratí. Ta chuť souvisí se způsobem výroby a není na závadu.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Rilika25

Příspěvek smazán administrátorem.

před 1192 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek