Mám je na ledě a uvažuju, jestli se musí nejdříve rozmrazit nebo je
můžu do vody šoupnout hned. Někde jsem totiž četla, že třeba kuřecí
maso se má před zpracováním pomalu rozmražovat v lednici. Kvůli chuti.
Tak mě zajímá, jak je to s uzenýma žebrama. Děkuji za rady!
Doplňuji:
jde mi přesně o to, na co jsem se ptala, jak je to s mraženými žebry,
jestli rozmražovat nebo né.. takže jsem pochopila, že je lepší rozmrazit..
a o to mi šlo 🙂 ..jsem kuchařský antitalent, který vyrostl na rybích
prstech :-/ ..takže teprve přicházím na to, co se má a co se nemá..
u nás doma jsme měli na mražáku vše.. takže to mi asi zůstal zvyk
z domu.. navíc nevím, jak dlouho vydrží taková žebra v lednici, když je
nechci dělat hned.. a jelikož nesnáším jakýkoliv náznak zkaženého
smradlavého masa či salámu, tak dám pro jistotu vše na led, pokud se
nechystám jíst to v následujících dnech.. neumím si moc rozvrhnout, co
chci vařit, co kdy spotřebuju a tak dále.. takže, když jsou v akci žebra,
koupím žebra, dám to na led a až se chystám je vařit, tak vytáhnu.. a
proto chodím taky tady na odpovedi.cz, abych se dozvedela to, co jeste nevim a
osvojila si cenné rady, které tady nasbírám 🙂
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? iceT, johana 56, hanny 2, briketka10 před 4130 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
ono je otázkou o co vám přesně jde. Pokud dáte zmrzlé maso do horké
vody, tak se taky uvaří ( o tom by vám jistě řekli eskymáci své). Pokud
ale hovoříte o kvalitním vaření, tak je nutné nejprve maso přirozeně
rozmrazit (mikrovlnka, nebo teplá voda je taky považována za prasárničku).
Je samozřejmě otázka, proč mrazíte uzené (protože uzení je forma
konzervace) a navíc když hovoříte o kuřecím, tak v kvalitní kuchyni
nemá zmrazené kuře co pohledávat, protože u kuřete se mrazením trhají
svalová vlákna a po rozmrazení nikdy kuře nebude jako čerstvé.
Samozřejmě sníst se dá ledacos.
Doplňuji:
zase si z toho nedělejte nějakou těžkou hlavu. V době, kdy to s námi
jde od deseti k pěti, je možná rozumější zjišťovat, co se všechno dá
povařit a zdlábnout, aby člověk nezdechnul hlady, než si zrovna dneska
hrát na to jak dělat opravdický dobroty ;). Ono dokonce možná budete mít
pravdu, že maso, které je zpracované tím jejich tlakovým rychlouděním, by
se klidně dokázalo kazit (maso, které budete mít vyuzené v udírně, vám
vydrží několik měsíců při „špajzové“ teplotě)a možná, že tím
mražením ho dokonce zbavíte nějakých zárodků, které v něm i přes to
jejich průmyslové uzení klidně můžou být. Je to prostě tak, že pokud
chcete dobře vařit, musíte vařit i z dobrých surovin a ty prostě
v marketech a v akcích už vůbec, těžko najdete.
Pokud se ale vrátím k vaší otázce, tak polévku opravdu uděláte i když
do ní dáte to maso zmrzlé. Je lepší před zahříváním, aby maso mělo
pokojovou teplotu. Když budete chtít zkoušet opravdickou dobrotu, zkuste si
kousek uzeného koupit u lepšího řezníka. Rozdíl uvidíte a ucítíte již
před polévkou na samotném mase ;)
Zdroj: zltání Pohlreichů, Vaňků apod.
Upravil/a: ponovotny
0 Nominace Nahlásit |
Osobně bych je nejdříve nechal rozmrazit. Stačí, aby alespoň povolila,
dal do studené vody a zapnul vařič, vařil pomalu a dlouho. Lépe vyvaří,
neč šupnot zmrzlá do vřící vody..
Zkušenost
0 Nominace Nahlásit |
Když uzená žebra, tak jedině uvařit, obrat a použít do fleků.
Maximálně bych v té vodě uvařila ty fleky. Ale právě kvůli tomu
„chemickému“ uzení, bych nejedla ten vývar.
Doplňuji:
A jestli dát vařit zmrazená, nebo rozmrzlá bych neřešila. Ale dát až do
vroucí vody. To prý zaručí lepší chuť masa.
Upravil/a: ahold
3Kdo udělil odpovědi palec? johana 56, Sůwa, briketka10
před 4130 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
V polévce to nevadí,klidně je dej vařit zmrzlý.Pak maso obereš a nakrájíš do vývaru.Jde o to,že třeba kuřecí maso,které bys dále zpracovávala,ani jinak rozmrazit nemůžeš,leda z nouze v mikrovlnce.
2Kdo udělil odpovědi palec? Curiosity, briketka10
před 4130 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Moje hodnocení odpovědi >ponovotny< neplatí pro dodatek, (!!!)
komentovat to ale nehodlám…
pro >Curiosity< :
Mrazit uzená žebra i s kostmi je nesmysl, jen to zabere místo v mrazáku.
Pokud jsou dost masitá, je lepší uvařit, obrat maso a kosti vyhodit.
Vařené maso, pokud se hned nespotřebuje, se zamrazit dá, ale polévku moc
nedoporučuji, protože bude obsahovat značné množství uzenářské soli viz
-
http://jaknato.webpark.cz/uzeni/html/soleni.html 🙂
2Kdo udělil odpovědi palec? anonym, briketka10
před 4130 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Je to úplně jedno, hodí se to do studené vody a postupně maso povolí, já mikrovlnku nepoužíám vůbec.
1Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář
před 4130 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nikdy jsem neviděl uzenou polévku. Jak by se asi udila ? Ale z uzeného polévka, tak to ano!
0
před 4128 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1710 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |