Avatar uživatele
Curiosity

Jak vaříte uzenou polévku z uzených žeber? Jde mi o ta žebra. Je jedno, jestli jsou zmražená nebo né?

Mám je na ledě a uvažuju, jestli se musí nejdříve rozmrazit nebo je můžu do vody šoupnout hned. Někde jsem totiž četla, že třeba kuřecí maso se má před zpracováním pomalu rozmražovat v lednici. Kvůli chuti. Tak mě zajímá, jak je to s uzenýma žebrama. Děkuji za rady!
Doplňuji:
jde mi přesně o to, na co jsem se ptala, jak je to s mraženými žebry, jestli rozmražovat nebo né.. takže jsem pochopila, že je lepší rozmrazit.. a o to mi šlo 🙂 ..jsem kuchařský antitalent, který vyrostl na rybích prstech :-/ ..takže teprve přicházím na to, co se má a co se nemá.. u nás doma jsme měli na mražáku vše.. takže to mi asi zůstal zvyk z domu.. navíc nevím, jak dlouho vydrží taková žebra v lednici, když je nechci dělat hned.. a jelikož nesnáším jakýkoliv náznak zkaženého smradlavého masa či salámu, tak dám pro jistotu vše na led, pokud se nechystám jíst to v následujících dnech.. neumím si moc rozvrhnout, co chci vařit, co kdy spotřebuju a tak dále.. takže, když jsou v akci žebra, koupím žebra, dám to na led a až se chystám je vařit, tak vytáhnu.. a proto chodím taky tady na odpovedi.cz, abych se dozvedela to, co jeste nevim a osvojila si cenné rady, které tady nasbírám 🙂

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? iceT, johana 56, hanny 2, briketka10 před 4130 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
ponovotny

ono je otázkou o co vám přesně jde. Pokud dáte zmrzlé maso do horké vody, tak se taky uvaří ( o tom by vám jistě řekli eskymáci své). Pokud ale hovoříte o kvalitním vaření, tak je nutné nejprve maso přirozeně rozmrazit (mikrovlnka, nebo teplá voda je taky považována za prasárničku). Je samozřejmě otázka, proč mrazíte uzené (protože uzení je forma konzervace) a navíc když hovoříte o kuřecím, tak v kvalitní kuchyni nemá zmrazené kuře co pohledávat, protože u kuřete se mrazením trhají svalová vlákna a po rozmrazení nikdy kuře nebude jako čerstvé. Samozřejmě sníst se dá ledacos.
Doplňuji:
zase si z toho nedělejte nějakou těžkou hlavu. V době, kdy to s námi jde od deseti k pěti, je možná rozumější zjišťovat, co se všechno dá povařit a zdlábnout, aby člověk nezdechnul hlady, než si zrovna dneska hrát na to jak dělat opravdický dobroty ;). Ono dokonce možná budete mít pravdu, že maso, které je zpracované tím jejich tlakovým rychlouděním, by se klidně dokázalo kazit (maso, které budete mít vyuzené v udírně, vám vydrží několik měsíců při „špajzové“ teplotě)a možná, že tím mražením ho dokonce zbavíte nějakých zárodků, které v něm i přes to jejich průmyslové uzení klidně můžou být. Je to prostě tak, že pokud chcete dobře vařit, musíte vařit i z dobrých surovin a ty prostě v marketech a v akcích už vůbec, těžko najdete.
Pokud se ale vrátím k vaší otázce, tak polévku opravdu uděláte i když do ní dáte to maso zmrzlé. Je lepší před zahříváním, aby maso mělo pokojovou teplotu. Když budete chtít zkoušet opravdickou dobrotu, zkuste si kousek uzeného koupit u lepšího řezníka. Rozdíl uvidíte a ucítíte již před polévkou na samotném mase ;)

Zdroj: zltání Pohlreichů, Vaňků apod.

Upravil/a: ponovotny

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
beer

Osobně bych je nejdříve nechal rozmrazit. Stačí, aby alespoň povolila, dal do studené vody a zapnul vařič, vařil pomalu a dlouho. Lépe vyvaří, neč šupnot zmrzlá do vřící vody..
Zkušenost

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
ahold

Když uzená žebra, tak jedině uvařit, obrat a použít do fleků. Maximálně bych v té vodě uvařila ty fleky. Ale právě kvůli tomu „chemickému“ uzení, bych nejedla ten vývar.
Doplňuji:
A jestli dát vařit zmrazená, nebo rozmrzlá bych neřešila. Ale dát až do vroucí vody. To prý zaručí lepší chuť masa.

Upravil/a: ahold

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
hanny 2

V polévce to nevadí,klidně je dej vařit zmrzlý.Pak maso obereš a nakrájíš do vývaru.Jde o to,že třeba kuřecí maso,které bys dále zpracovávala,ani jinak rozmrazit nemůžeš,leda z nouze v mikrovlnce.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Sůwa

Moje hodnocení odpovědi >ponovotny< neplatí pro dodatek, (!!!) komentovat to ale nehodlám…
pro >Curiosity< :
Mrazit uzená žebra i s kostmi je nesmysl, jen to zabere místo v mrazáku. Pokud jsou dost masitá, je lepší uvařit, obrat maso a kosti vyhodit. Vařené maso, pokud se hned nespotřebuje, se zamrazit dá, ale polévku moc nedoporučuji, protože bude obsahovat značné množství uzenářské soli viz -
http://jaknato­.webpark.cz/u­zeni/html/sole­ni.html 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Je to úplně jedno, hodí se to do studené vody a postupně maso povolí, já mikrovlnku nepoužíám vůbec.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Nikdy jsem neviděl uzenou polévku. Jak by se asi udila ? Ale z uzeného polévka, tak to ano!

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek