Dám příklad – losos.
Tento zdroj uvádí 127 kalorií: https://www.nutritionvalue.org/Salmon%2C_raw_26137100_nutritional_value.html?size=100+g
Zatímco tento uvádí 203 kalorií: https://www.stobklub.cz/clanek/nutricni-hodnoty-zakladnich-druhu-ryb/
Proč je zde takový rozdíl? Děkuji za odpověď.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 1004 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
1. zdroj měl hubeného lososa, 2. zdroj obézního.
Odpověď je jednoduchá. 1. zdroj má obsah tuku4,4g/100g . 2. zdroj má tuku
12g/100g.
Tedy cca 3 x více.
Obsah bílkoviny je u obou vzorků téměř stejný. Cukr = 0. Nic jiného na
energetický obsah nemá podstatný vliv.
Upravil/a: mosoj
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Matiselis Nahlásit |
Děkuji za odpověď ohledně toho lososa.
Rád bych se ještě otázal, zda takovéto rozdíly (v tuku) se mohou
objevovat i v případě jiných ryb, popř. i v případě jiných
„mas“ – tedy např. vepřové, kuřecí.
Děkuji za doplnění odpovědi. :)
A další „sub-otázka“ – lze tedy konstatovat, že „energetická hodnota lososa se může značně lišit kus od kusu“? Děkuji za odpověď.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |