Avatar uživatele
bolak

Proč je zmražené maso mnohem méně kvalitní než čerstvé?

Říkali to v TV. Snad maso jako maso ne? Nebo co přesně se s tím masem teda stane, jaký látky se z něho po zmražení vytratěj?

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Lucijej, vlk samotař před 4521 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Michal Kole

Asi proto, že mráz „rozruší“ strukturu vazeb mezi atomy a molekulami.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
salsa verde

V prvé řadě nikdy není zcela jisté jak dlouho je maso zmražené-čili jak je staré. A zkus si někdy na etiketě mraženého masa přečíst složení.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Lakeysha

Spousta mraženejch masovejch záležitostí se napouští vodou se solí kvůli konzervaci. To ti nikdy nebylo divný, proč když rozmrazíš třeba rybu, vyteče z ní tolik vody?:-D kupuju až na výjimky jedině chlazený(a neochucovaný!), jedině tam jsem si jistá kvalitou. Nehledě na to, že jak psala salsa, může bejt starý. A taky mráz zabijí vitamíny a tak. Nejvíc mě ale naprudí, když v chlazeným regálu najdu maso, který je podezřele namražený…si pak řikám, jestli to bylo omylem, nebo to ti mrzáci zamražují schválně.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek