Michal Kole
Asi proto, že mráz „rozruší“ strukturu vazeb mezi atomy a
molekulami.
salsa verde
V prvé řadě nikdy není zcela jisté jak dlouho je maso zmražené-čili
jak je staré. A zkus si někdy na etiketě mraženého masa přečíst
složení.
Lakeysha
Spousta mraženejch masovejch záležitostí se napouští vodou se solí
kvůli konzervaci. To ti nikdy nebylo divný, proč když rozmrazíš třeba
rybu, vyteče z ní tolik vody?:-D kupuju až na výjimky jedině chlazený(a
neochucovaný!), jedině tam jsem si jistá kvalitou. Nehledě na to, že jak
psala salsa, může bejt starý. A taky mráz zabijí vitamíny a tak. Nejvíc
mě ale naprudí, když v chlazeným regálu najdu maso, který je podezřele
namražený…si pak řikám, jestli to bylo omylem, nebo to ti mrzáci
zamražují schválně.