Avatar uživatele
Standaa

Proč jsou polotovary nezdravé?

Doplňuji:
Děkuji všem za odpovědi 🙂

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3562 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
gecco

  1. nejsou zrovna z ´nejkvalitnějších´ surovin (takže je nutné je dobarvit a dochutit chemicky)
  2. v mnoha případech jsou namísto běžných surovin používány chemické náhražky
  3. je požadována vyšší trvanlivost, takže obsahují chemické konzervanty

___
Kromě toho jsou v mnoha případech – vůči čerstvým surovinám, přímo nechutné…
😉
Doplňuji:
Není zač…
😉

Upravil/a: gecco

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Netvrdil bych,že jsou přímo nezdravé.Není to jen finální výrobek.Polotovar obecně je rozpracovaný nedokončený výrobek, který prakticky téměř vždy vyžaduje další následné zpracování na finální produkt.
Zpravidla jde o již kuchyňsky předpřipravený nápoj, jídlo nebo potravina, kterou je nutno doma (zpravidla tepelně) dále zpracovat a správně dotvořit. Například předvařenou rýži je třeba pouze velmi krátce povařit, karbanátek usmažit na pánvi, předsmažené bramborové hranolky ofritovat, bábovkové těsto v prášku smísit s rostlinným olejem a upéct v troubě, polévku v sáčku je nutno krátce povařit apod. Za polotovary lze v tomto smyslu považovat i některé potraviny v instantním provedení (tzv. convenience potraviny) – instantní polévku je obvykle nutno pouze zalít vroucí vodou.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Hlad je nejlepší kuchař…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dr.luha

Protože do výroby jdou ty nejlevnější suroviny. Ty jsou pak ještě degradovány dalším zpracováním, takže vysledné produkty kromě kalorií a konzervantů a barviv nic dalšího neobsahují. Vitamíny, enzymy a další užitečné látky jsou v ******* (pryč).

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek