Avatar uživatele
dgfdgf

Proč kuchaři dělaj tolik tvarů těstovin?

Když by se, místo třeba špaget, líp jedly těstoviny, kterých by jedna, byla velká akorát pro lžíci nebo vidličku. Kolínka se žerou líp než špagety nebo nudle, a i tak si Japonci zakládaj na nudlích a Italove na špagetách.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3320 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
gecco

Já třeba kolínka nejím vůbec – připomínají mi vojenskou stravu…
😉
A – představil sis kolínka namísto vlasových nudlí ve vývaru?
Pro zapékání taky nejsou kolínka nejvhodnější…
😉

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Tolik druhů těstovin se dělá převážně z důvodů tradice . V Itálii se dělávaly téměř v každém městě, různé těstoviny . A i když jsou téměř ze stejného materiálu , tak i tvar podle přípravy částečně určuje chuť. A je to dobře, každý si může vybrat.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
iceT

Jednak špagety a nudle nemůžeš srovnávat, druhak se různé tvary těstovin používají pro různé typy omáček.

http://fresh.i­prima.cz/jak-na-to/testoviny-pohrajte-si-s-jejich-vyberem

To, že je na trhu tolik různých druhů a tvarů těstovin, má své důvody. Podle omáčky, kterou k nim chystáte, totiž volíte druh, který ji nejlépe doplní. Záleží tak na tom, zda je omáčka hustá či řidší, zda připravujete ryby nebo maso nebo zda těstoviny zapékáte. Kromě tvaru a druhu těstoviny je důležitý také její vrub a to, zda je těstovina dutá. Díky vroubkům a dutosti na sebe totiž dokáže nabrat více omáčky a jídlu tak dodá jiný rozměr.
V receptech na italskou pastu je často uvedeno, jaký druh těstovin se k dané omáčce hodí. To se vyplatí respektovat. K řidším omáčkám se hodí spíše dlouhé těstoviny, které se v nich obalí, k hutnějším omáčkám pak volte těstoviny duté s hlubším vrubem, omáčka v nich lépe drží a více se vám jí tak udrží na vidličce.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
arygnoc

príprava jedla, stolovanie a konzumácia jedla nie je iba príjem kalórií, aby sme prežili.
človek je tvor, ktorý vníma i estetiku svojho okolia, v praveku sa nestolovalo, iba sa obhrýzali kosti.

človek neje iba ústami, vníma vône, farby, tvary konzumovaného pokrmu – je i očami.
dobre to vidno najmä v marketingu potravín – často sa stáva, že kúpitemenj kvalitnú potravinu, lebo je „krajšia“.

😉

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Čím víc tvarů, tím rozdílné ceny, i když to je vyrobené ze stejného materiálů. Viz Zát…y těstoviny.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?gecco Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek