Avatar uživatele
dust8

Proč mají někdy, ani ne plně zralé banány podélnou prasklinu ve slupce, viz. foto?

Foto pořízeno mobilem.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 1039 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
cochee

V českém prostředí bych o zralých banánech moc nemluvil, sklízejí se totiž zelené jak sedma a „dozrávají“ uměle a řízeně cestou do Evropy a pak snad i dále v nějakých prostorách, tomu já ale neříkám zralost, zralosti může být dosaženo jen na mateřské rostlině. To, že se to obchodníkům častokrát nepodaří, je pak vidět v obchodě – nazelenalé banány s prasklinou, hnědnoucí skvrny na přechodu plodu a stopky (a přitom banán od stopky v tom místě neoddělíš odlomením, je potřeba nůž), žluté plody navenek se tvářící jako zralé a přitom vevnitř jsou nedobré – škrobovité nebo moučné.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
da ny

cochee Vám popsal proč.
Mohu jen dodat, co byste očekával od nejlevnějšího, druhořadého, podtrženého, k nám dováženého ovoce. Pro Evropana zcela zbytného, nevhodného ovoce, plného plísní (ve špičkách, vhodné odříznout). Vhodného jen k občasné konzumaci (několikrát do roka).

před 1037 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek