Pár centimetrů dál mám celý originální balení soli, a tomu se nic neděje. Kdežto ta sůl v solničce? Navlhlá, hrudkovitá, lepkavá, dírky nahoře ucpaný vodou, sypání se nekoná. Mě to rozčiluje jenom.
Zajímavá 0 před 797 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Vlhkem v kuchyni… do solničky se snáz ta vlhkost dostane a udržuje.
Oproti třeba nějaké balené soli v papíru. Sůl vlhkost/vodu vyloženě
přitahuje a „otevřená“ sůl je na ráně. Slánka má dírky a tam se to
v pohodě dostane a v nějaké sklněné/kovové nádobě snáz udrží
(neprovětrá), navíc ta sůl tu vodu ani nepustí.
Dírky v solničce propíchni páratkem nebo tenkou špejlí, zvlhlou sůl
protřep a promíchej, rozmělni – nebo vyměň za novou. Do solničky dej
pár zrnek rýže (tradiční rada a hojně používaná), rýže by v budoucnu
měla absorbovat tu potenciální přebytečnou vlhkost, sůl se pak nebude
lepit a bude se snadno sypat. Rýže absorbuje vodu/vlhkost mnohem víc, než
sůl, dělají to tak i v restauracích.
Možnost je taky dát sůl na jiné místo – třeba v kuchyni, ale někam do
kredence za dvířka.
Upravil/a: Disraeli
0
před 797 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Protože někde tam máš zdroj vlhkosti (vyšší než je zdrávo). 🤷♂️🤷♂️🤷♂️
Mně se tohle děje s alpskou solí Bad reichenhaller (v balení které je samo sobě solničkou) když vařím a je hodně páry, nebo když je prádlo uvnitř na sušáku, bo na zahradě je zrovna nevlídno 🤷♂️
0
před 797 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Originální balení soli je buď v plastické fólii, nebo v tzv. sendvičovém obalu, t.j. papír slepený , resp. povlakovaný plastem. Toto vlhkost nepropustí jen tak. Sůl je hydroskopická a v solničce, pokud není uzavíratelná, lehce navlhne.
0
před 797 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1712 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |